15.10.14

ΑΝΕΛ: Οριστικό "όχι" σε ΠτΔ - Π.Καμμένος: "Συμφωνήσαμε με Τσίπρα για κυβέρνηση"


ΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ" ΓΡΑΜΜΕΣ

Συμφώνησαν για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές οι Α.Τσίπρας-Π.Καμμένος και οριστικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν για Προέδρο της Δημοκρατίας. Οι εκλογές πλησιάζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει βρει τον κυβερνητικό του εταίρο στην περίπτωση που δεν πιάσει το όριο της αυτοδυναμίας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο στον Real FM δήλωσε «Χθες είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση με αφορμή την πρόταση που έχουμε για τα κόκκινα δάνεια. Μία πρόταση που έγινε αποδεκτή από την Αξιωματική αντιπολίτευση» και συμπλήρωσε με νόημα ότι «ναι συζητήσαμε και για άλλα πράγματα, να δούμε τις προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο τόπος. Ξεκαθαρίσαμε ο καθένας τις κόκκινες γραμμές του και είδαμε τα πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε και τα πράγματα που δεν μπορούμε.
Αυτή η συζήτηση έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα,που οδηγεί πιθανώς στην επόμενη μέρα, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού για να αντιμετωπίσουμε την απειλή των Γερμανών».
«Θα λυθούν τα θέματα αυτά. Θα γίνουν σεβαστές οι κόκκινες γραμμές αλλήλων, προκειμένου να προχωρήσουμε» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προέρχονται από τον πατριωτικό και δημοκρατικό χώρο. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις στα Εθνικά θέματα, ξεκάθαρες θέσεις στην ενοποίηση της Ευρώπης.
Συμφωνούμε σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία, συμφωνούμε στο θέμα του χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.
Πρόκειται για μια καθαρή δήλωση από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που δίνει το στίγμα για την επόμενη μέρα των εκλογών. Αν και φαίνεται λόγω των δημοσκοπήσεων οι ΑΝΕΛ να βρίσκονται στο όριο του 3%, η κυβερνητική προοπτική είναι πιο πιθανό να προκαλέσει συσπείρωση των ψηφοφόρων, και άνοδοδο των ποσοστών τους.
 defencenet.gr