4.10.14

Λάβρος ο Θεσσαλονίκης κατά Βενιζέλου: Πως είναι δυνατόν να δεχθούμε στην όποια ονομασία και το όνομα της ελληνικοτάτης Μακεδονίας;

Χθες, το pentapostagma.gr δημοσίευσε την προκλητική ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία δήλωνε απερίφραστα ότι αν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, δεν… τρέχει και τίποτα!!! (Ο Βενιζέλος προκαλεί: Aν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία», δεν… τρέχει και τίποτα!!!)
Όπως ήταν φυσικό, κάτι τέτοιο προκάλεσε την οργή του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, ο οποίος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει την έκπληξη και τη βαθιά θλίψη του για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών.

«Υπήρξα προ δεκαημέρου αυτήκοος μάρτυρας της απάντησης του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Η απάντηση με εξέπληξε και με λύπησε βαθύτατα. Πως είναι δυνατόν να δεχθούμε στην όποια ονομασία και το όνομα της ελληνικοτάτης Μακεδονίας;» τονίζει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Ο κ. Άνθιμος, μάλιστα, κρούει τω κώδωνα του κινδύνου ότι η πατρίδα μας κινδυνεύει και καλεί όλους τους Έλληνες σε εγρήγορση. «Προσκαλούνται οι Έλληνες, οι Ελληνίδες και οι νέοι της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία και να παρακολουθήσουν την ομιλία. Η Μακεδονία μας, δηλαδή η ίδια η πατρίδα μας η Ελλάδα, ζητά τη συμπαράστασή μας. Η μεγάλη αυτή υπόθεσή μας (το ζήτημα με τα Σκόπια) κινδυνεύει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Άνθιμος για το θέμα αυτό θα μιλήσει αποκλειστικά την προσεχή Κυριακή 5 Οκτωβρίου, αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας που θα τελέσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κάνει το δικό του αγώνα μήνες τώρα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπιών, αναφερόμενος κάθε Κυριακή από άμβωνος στο φλέγον αυτό θέμα και προειδοποιώντας για τις απειλές που υπάρχουν. Αρχές Σεπτεμβρίου, μάλιστα, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, καταγγέλλοντας μυστικές διαβουλεύσεις σε βάρος της χώρας μας. Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, επαληθεύεται…
pentapostagma.gr