18.10.14

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών για πολυάριθμες υποθέσεις κλοπής καλωδίων χαλκού!


Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας

Προηγήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο οίκημα, όπου διέμεναν παράνομα οι συλληφθέντες 

Στον ερευνώμενο χώρο διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή, μεγάλες ποσότητες άχρηστων-αδρανών αντικειμένων  και ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης



Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, σπείρα αλλοδαπών που ενέχεται σε πολυάριθμες υποθέσεις κλοπής και απογύμνωσης καλωδίων χαλκού, προερχόμενων από υπόγειες εγκαταστάσεις πεζοδρομίων.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας από 52 ως 54 ετών (εκ των οποίων και μια γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή,  κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, παράβαση των διατάξεων του Υγειονομικού Κανονισμού και του Νόμου για την Προστασία του Περιβάλλοντος.
Για τη σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε χθες (17-10-2014) το μεσημέρι, αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο οίκημα, στην περιοχή της Καλαμαριάς, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή τεχνικού της Δ.Ε.Η και  υπαλλήλων της Διεύθυνσης Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Καλαμαριάς.

 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες παραβίασαν, εισήλθαν και διέμεναν παράνομα στη διώροφη κατοικία, από τον Ιούλιο του 2014, την οποία τροφοδοτούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα από παρακείμενο στύλο της Δ.Ε.Η., το οποίο υπέκλεπταν μέσω κατάλληλης συνδεσμολογίας και επεξεργασίας των καλωδίων.

Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας αυτοψίας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν στο εσωτερικό του οικήματος αλλά και περιμετρικά αυτού, απορρίμματα και αδρανή υλικά, δημιουργώντας ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης και εστία μόλυνσης, ικανή να βλάψει τη δημόσια υγεία.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο διερεύνησης της δράση τους, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τον Ιούλιο του 2014, προέβησαν συστηματικά σε κλοπές υπόγειων καλωδιακών εγκαταστάσεων, από πεζοδρόμια στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι οποίες περιείχαν ποσότητα χαλκού, συνολικού μήκους (415) μέτρων και εκτιμώμενης αξίας άνω των 1.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αρμόδιο συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Καλαμαριάς προέβη στον απαιτούμενο καθαρισμό-απολύμανση του χώρου.