19.10.14

Επιστολή Ερογλου σε Μπαν Κι Μουν για διαπραγματεύσεις και ΑΟΖ

 Δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, υπάρχουν μόνον εφ όσον αποχωρήσουν οι Τούρκοι τελείως από το νησί, καταργηθεί η ψευτοκυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων και επανενταχθούν ως πολίτες στη Κυπριακή Δημοκρατία.Διαφορετικά, ας μείνουν όπως είναι, πιόνια και υπόδουλοι των άξεστων τούρκων κατακτητών της...μητριάς Τουρκίας!                              ΑΛΕΞ 


Παρέμβαση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να εξασφαλιστεί η επάνοδος της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ζητά ο Ντερβίς Έρογλου με επιστολή προς τον Μπαν Κι Μουν.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην επιστολή του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκφράζει απογοήτευση και λύπη για την απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας να αναστείλει τις συναντήσεις των δύο ηγετών και των διαπραγματευτών.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί τεχνητό πρόβλημα που δημιούργησε η ελληνοκυπριακή πλευρά, την οποία κατηγορεί απροκάλυπτα ότι επιχειρεί να στερήσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Χαρακτηρίζει τις προσπάθειες αυτές προκλητικές και υποστηρίζει ότι είναι λανθασμένα όσα λέει η ελληνοκυπριακή πλευρά για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.

kathimerini