17.10.14

ΥΠΕΞ: Πιο σημαντική η... γουρουνοκεφαλή από τις ζωές των Ελλήνων σε Β.Ήπειρο και Ουκρανία


Η Γουρουνοκεφαλή...









ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΡΑΒΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ - ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ!


Εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία το ΥΠΕΞ του Ε.Βενιζέλου έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για το περιστατικό της γουρουνοκεφαλής έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού κέντρου στο Μοσχάτο, ενώ για την επίθεση των Αλβανών εθνικιστών στο ελληνικό χωριό της Β.Ηπείρου Δερβιτσάνη δύο χιλιάδων κατοίκων περίπου έβγαλε ανακοίνωση τρεις... ημέρες μετά.

Παρόμοια είχε πράξει και στην περίπτωση της δολοφονίας Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία στο ελληνικό χωριό Σαρτάνα από ρουκέτα των νεοναζί του Κιέβου.
Στην Β.Ήπειρο είχαμε σοβαρά επεισόδια όπως βιαιοπραγίες. Κομβόι αυτοκινήτων με Αλβανούς που κρατούσαν σημαίες και λάβαρα, εισήλθε στο χωριό φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας φυσικά.
Οι εισβολείς δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους του χωριού, καταστρέφοντας αυτοκίνητα εκφοβίζοντας τους κατοίκους όπου εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο και μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν.
Σύμφωνα με το himara.gr ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό κατά των Αλβανών. Κάποιοι κάτοικοι έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην προκλητική επέλαση των Αλβανών.
Η αστυνομία έφτασε φυσικά καθυστερημένα στο χωριό, χωρίς να κάνει τίποτα ενώ ακόμη οι κάτοικοι προσπαθούν να ηρεμήσουν από το περιστατικό, που επανέφερε δραματικές μνήμες από το παρελθόν.
Για μια γουρουνοκεφαλή που βρέθηκε στην είσοδο του Ελληνοαραβικού πολιτιστικού κέντρου στην Οδό Κύπρου 2 στο Μοσχάτο, ο Ε.Βενιζέλος το "βάφτισε" επίθεση και προεβη σε βαρύγδουπη ανακοίνωση σε χρόνο ρεκόρ.
Ιδού η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια και προκλητική ενέργεια που σημειώθηκε έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού κέντρου, σήμερα στο Μοσχάτο. Η προκλητική αυτή πράξη, που προφανώς στοχεύει στην διάδοση του μίσους και της μισαλλοδοξίας, προσβάλλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που στην συντριπτική της πλειοψηφία καταδικάζει και περιθωριοποιεί τις ακραίες αυτές συμπεριφορές.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες του ξενοφοβικού αυτού περιστατικού που αποσκοπεί στην υπονόμευση του κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης, που υφίσταται στην ελληνική κοινωνία μεταξύ των πιστών όλων των θρησκειών και δογμάτων, θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν το συντομότερο ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών. Η θρασεία αυτή επίθεση δεν θα καταφέρει να πλήξει τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ του ελληνικού λαού και του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου».
Στο θέμα της Β.Ηπείρου ο Ε.Βενιζέλος έκανε τρεις ολόκληρες ημέρες να απαντήσει. Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας προέβη ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Λεωνίδας Ροκανάς.
Προφανώς για τον Ε.Βενιζέλο ποιο σημαντικό είναι να ζουν ως ξένοι στην χώρα τους οι Έλληνες πολίτες και να μην τολμούν ούτε να μιλήσουν, ενώ ο ρατσισμός κατά των ομοεθνών μας στο εξωτερικό είναι κάτι ήσσονος σημασίας.
ΠΗΓΗ:  defencenet.gr
Προβοκάτσια μυρίζει η υπόθεση και μάλιστα ξενοκίνητη...
ΑΛΕΞ