1.10.14

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Εθνική κυβέρνηση...Θεσσαλονίκης! Και οι Γ.Μπουτάρης και Θ.Καράογλου στο "κόλπο"!

Mία ιδιότυπη σύμπλευση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες με τον τελευταίο να θέτει και αυτός ζήτημα κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας-"Οικουμενική" την βάφτισε- παρότι ανήκουν σε δύο εντελώς διαφορετικούς φαινομενικά πολιτικούς χώρους. 
Φυσικά μια τέτοια κυβέρνηση προϋποθέτει την παραίτηση του Α.Σαμαρά άρα εμμέσως πλην σαφώς και ο Γ.Μπουτάρης ζητεί την αποχώρηση του από την πρωθυπουργία. 

«Ναι» στο σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και «όχι» στις πρόωρες εκλογές λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
 
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «το καλύτερο ήταν να καθίσει σε ένα τραπέζι ο Σαμαράς με τον Τσίπρα και τον Βενιζέλο και να πουν "παιδιά, να βγάλουμε το καράβι από τη φουρτούνα και μετά βλέπουμε ποιος θα το κυβερνήσει"» προσθέτοντας ότι η η πόλωση δεν οδηγεί πουθενά.
 
Κληθείς να σχολιάσει την έμμεση παραίνεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για παραίτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Μπουτάρης τάσσεται κάτα των πρόωρων εκλογών. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι να έχει πολιτική σταθερότητα. Είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν το χρέος, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, τα πάντα. Εάν δεν έχουμε πολιτική σταθερότητα, δεν μας εμπιστεύεται κανείς».
 
Είχαμε όμως και άλλη μια εξέλιξη που και αυτή έχει την σημασία της, ο  βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ.Καράογλου διοργανώνει εντελώς ξεχωριστή εκδήλωση για τα 40χρονα της ΝΔ, προβαίνοντας σε έναν συμβολικό διαχωρισμό από την επετειακή εκδήλωση της Χαλκιδικής. Σε σχετική του δήλωση είπε ότι "δεν έχει σκοπό να «καπελώσει» κανέναν, αλλά αποφάσισε να κάνει την εκδήλωση, επειδή είδε ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη κεντρική επετειακή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη".
 
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν η εν λόγω εκδήλωση έχει σχέση με τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Καράογλου απάντησε ότι πρόκειται για μια «αμιγώς πολιτική και επετειακή εκδήλωση»
 
Σε ερώτηση για τις σχέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ως εξής: «Με το ΠΑΣΟΚ ούτε αγαπιόμαστε ούτε θέλουμε να αγαπηθούμε. Εξ ανάγκης είμαστε συγκυβέρνηση. Συγκυβερνούμε, δεν αγαπιόμαστε».
 
Στην περίπτωση που οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές επισήμανε ότι ο ίδιος θα είναι έτοιμος και στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. θα εκλέξει και πάλι δύο βουλευτές.
 
Σχετικά με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας-Απόστολο Τζιτζικώστα είπε ότι οι σχέσεις τους είναι καλές. Σήμερα συναντήθηκαν και συζήτησαν για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και παρατήρησε: «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι γέννημα-θρέμμα της ΝΔ, πρέπει να μείνει στην παράταξη και να βρούμε τις γέφυρες για την επαναδραστηριοποίησή του στην παράταξη».
Τα παραπάνω μόνο τυχαία δεν είναι, από τη μια πλευρά διογκώνεται το ρεύμα εντός της ΝΔ όσων ζητούν παραίτηση του Α.Σαμαρά και προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας προκειμένου να αποφευχθεί επερχόμενη και βέβαια ήτττα στις εκλογές και από την άλλη πλευρά η αδυναμία του Α.Σαμαρά να ελέγξει το κόμμα του και βέβαια η συγκέντρωση των απαραίτητων βουλευτών για την προεδρική εκλογή κάτι που μαθηματικά οδηγεί σε εκλογές πιθανότατα και άμεσα.
 defencenet.gr