15.10.14

Συνάντηση Τσίπρα με δικαστικούς, στο φόντο των καταγγελιών για χρηματισμό βουλευτών

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν ο κ. Τσίπρας θα εμπλακεί και ο ίδιος πιο έντονα στη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στη γραμμή των καταγγελιών περί παρασκηνιακών διεργασιών, ώστε μέσω χρηματισμού βουλευτών από επιχειρηματίες να γίνει εφικτός ο στόχος της κυβέρνησης για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας συναντάται σήμερα το μεσημέρι με εκπροσώπους του δικαστικού σώματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποδεχθεί στο γραφείο του στη Βουλή τους προέδρους των Δικαστικών Ενώσεων (Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας,  Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους). 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν ο κ. Τσίπρας θα εμπλακεί και ο ίδιος πιο έντονα στη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει, ιδίως μετά τις επιθετικές δηλώσεις προ διημέρου από τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, την σφοδρή κυβερνητική αντίδραση και την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε με βάση αυτό το θόρυβο.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε το μεσημέρι της Τρίτης, μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, να αναφερθεί στο θέμα, παρότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδειξε να στηρίζει τις καταγγελίες και ζήτησε μάλιστα από τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τις καταγγελίες του Κ. Μητσοτάκη ότι το 1993 τον έριξαν συμφέροντα δια του χρηματισμού βουλευτή.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την τακτική της όξυνσης απέναντι στη ΝΔ για υποθέσεις που φανερώνουν, κατά τη γνώμη του, σκανδαλώδη αντιμετώπιση του κυβερνώντος κόμματος από οικονομικά συμφέροντα.

Ήδη η Κουμουνδούρου «σηκώνει» το θέμα για την δανειοδότηση, εν μέσω κρίσης και απροθυμίας του τραπεζικού συστήματος να ρίξει ρευστότητα στην αγορά, της ΝΔ το 2013. Όπως κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή η ΝΔ έλαβε δάνειο 14,6 εκατ. χωρίς να εξυπηρετεί τα χρέη της (τα οποία ήδη ξεπερνούσαν τα 130 εκατ. ευρώ!!!!). Από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν σκωπτικά ότι «λεφτά υπάρχουν μόνο για τη ΝΔ» και δίνουν μια γεύση για το πώς θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση τις επόμενες ημέρες.

protothema