22.10.14

Σε παράκρουση το ψευδοκράτος: "Οι ασκήσεις Ρωσίας και Ισραήλ δημιουργούν ένταση στην περιοχή"!!!

Τρόμος έπιασε τους τουρκοκύπριους που μετά την κάθοδο των ρωσικών πολεμικών και τις ασκήσεις των ισραηλινών μαχητικών δηλώνει:
 
Θα πρέπει όλες οι χώρες να απέχουν από στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, οι οποίες εξυπηρετούν την αύξηση της έντασης, δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Οζντίλ Ναμί, περιγράφοντας τις ναυτικές ασκήσεις της Ρωσίας και του Ισραήλ ως “βήματα που δεν συνέβαλαν στην ειρηνευτική διαδικασία”.
 
Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ναμί είπε ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να τηρεί σιγή για την αναστολή της συμμετοχής της ε/κ πλευράς στις διαπραγματεύσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η τ/κ πλευρά, δήλωσε, θα συνεχίσει τις επόμενες εκκλήσεις της προς την ε/κ πλευρά για να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, “θα πρέπει να διορθώσει το λάθος του και να προσπαθήσει να επιλύσει αυτά τα ζητήματα με το διάλογο”, είπε και κάλεσε όλες τις χώρες να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες.
 
“Κάποιες χώρες”, πρόσθεσε ο κ. Ναμί, “επιλέγουν να αγνοούν τα δικαιώματα των Τ/κ αντί να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων”.
 
Υποστήριξε περαιτέρω ότι αποκάλυψαν πολλές φορές “ότι οι απαιτήσεις τις ε/κ πλευράς για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις είναι τεχνητές και έχουν φθηνές δικαιολογίες”.
 
Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι “η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να δίνει το μήνυμα στην “ε/κ διοίκηση” ότι είναι η νόμιμη κυβέρνηση και η κυρίαρχη δύναμη στο νησί και πως μπορεί να κάτι ό,τι θέλει. Αυτό εξυπηρετεί μόνο στο να ενθαρρύνει περαιτέρω την αδιαλλαξία της ε/κ πλευράς”.
  defencenet.gr