19.10.14

Παγκόσμια φρίκη από τζιχαντιστές λίγο πριν αποκεφαλίσουν βρέφος

Μια τρομακτική φωτογραφία ενός μωρού – κοριτσιού λίγο πριν τον αποκεφαλισμό του απότζιχαντιστές, βρήκαν οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι στο κινητό τηλέφωνο ενός νεκρού τζιχαντιστή.
Όπως γράφει η Daily Mail, η φωτογραφία είναι μία από τις πολλές που κατάφεραν να ανακτήσουν οι Κούρδοι μαχητές του YPG στην Κομπάνι από τα κινητά τηλέφωνα των νεκρών φανατικών.

Δείχνει ξεκάθαρα το μωρό να είναι ριγμένο στο πάτωμα, με το μαχαίρι στο λαιμό του. Υπάρχουν υποψίες ότι το μωρό αποκεφαλίστηκε με όλη την οικογένειά του επειδή ήταν Αλεβίτες. Οι Αλεβίτες θεωρούνται αίρεση του Ισλάμ, οι ίδιοι πλέον αυτοπροσδιορίζονται ως ξεχωριστή θρησκεία. Οι θρησκευτικές τους αντιλήψεις είναι ένα μείγμα γνωστικών, πλατωνικών και μουσουλμανικών παραδόσεων, πιστεύουν στη θρησκευτική ελευθερία, στην ισότητα ανδρών και γυναικών, τιμούν τον Άγιο Γεώργιο αλλά και την Παναγιά.
Το 25% των «Τούρκων» είναι Αλεβίτες, ενώ Αλεβίτες είναι και οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη, ή τουλάχιστον ήταν πριν τους παραδώσει το ελληνικό κράτος στα σαγόνια του τουρκικού προξενείου.
Σε άλλες φωτογραφίες που βρίσκονται στα χέρια των Κούρδων μαχητών στην Κομπάνι μπορεί να δει κανείς τζιχαντιστές να παίζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια ανθρώπων που έχουν εκτελέσει.
Πιστεύεται ότι η φωτογραφία του μωρού με το μαχαίρι στο λαιμό τραβήχτηκε την περασμένη Παρασκευή. Φωτογραφίες από τον αποκεφαλισμού του μωρού δεν υπάρχουν, πράγμα που κάνει πολλούς να ελπίζουν ότι το μωρό μπορεί με κάποιο θαυματουργό τρόπο να γλίτωσε.
Η φωτογραφία κυκλοφορεί μέσω των λογαριασμών στο Facebook των Κούρδων μαχητών. Μάλιστα έδωσαν στο μωρό το όνομα Melek, που σημαίνει άγγελος.