22.10.14

Συνελήφθη στο ’Ελ. Βενιζέλος’ ο συνεργός του Παλαιοκώστα

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης και η φίλη του με την οποία θα ταξίδευε, ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στην πτήση για Βρυξέλλες. Ωστόσο, το όνομά του «χτύπησε» στο σύστημα ασφαλείας του αεροδρομίου, με αποτέλε



Για απόπειρα παραβίασης της μόνιμης διαμονής του συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο αντιεξουσιαστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης, που έχει καταδικαστεί ως συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.





Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης και η φίλη του με την οποία θα ταξίδευε, ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στην πτήση για Βρυξέλλες. Ωστόσο, το όνομά του «χτύπησε» στο σύστημα ασφαλείας του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν
Ο νεαρός, ο οποίος είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί με ...περιοριστικούς όρους, είχε μεταβεί χθες νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο προκειμένου να ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες, αλλά συνελήφθη από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Παρόλο που αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η σύλληψή του αφορούσε την έξοδό του από τη χώρα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του δεν αναφερόταν ρητά η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις έξι το πρωί τα ξημερώματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης και η φίλη του με την οποία θα ταξίδευε ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στην πτήση για Βρυξέλλες. Ωστόσο, το όνομά του «χτύπησε» στο σύστημα ασφαλείας του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον σταματήσουν. Ηρεμος και χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, ο Γεωργιάδης τους ακολούθησε στον ειδικό χώρο κράτησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ότι θα πήγαινε για λίγες μέρες σε σπίτια φίλων του στο Βέλγιο, ενώ επαναλάμβανε ότι στους περιοριστικούς του όρους δεν συμπεριλαμβανόταν η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.
Μάλιστα πάνω του είχε και το εισιτήριο επιστροφής που είχε βγάλει για τις 24 του μηνός, το οποίο επέδειξε στους αστυνομικούς. Ωστόσο, ο νεαρός συνελήφθη για την απόπειρα παραβίασης των όρων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Ο αντιεξουσιαστής είχε συλληφθεί στις 20 Αυγούστου 2008 μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.
«Κρησφύγετο»
Ο Π. Γεωργιάδης ήταν αυτός που νοίκιασε το «κρησφύγετο» της Σουρωτής, όπου κρατούνταν ο Γ. Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της 13ήμερης ομηρείας του. Στο σπίτι αυτό είχαν συλληφθεί ο ενοικιαστής του, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και δύο ακόμη συνεργοί τους.
Ο ίδιος ο Γεωργιάδης είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην απαγωγή Μυλωνά και είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον οποίο βοηθούσε κάποιες φορές σε δουλειές που δεν μπορούσε εκείνος να κάνει καθώς ήταν καταζητούμενος.
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια και τρεις μήνες, αλλά η ποινή του είχε μειωθεί στο Εφετείο σε 12 χρόνια και 10 μήνες. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του πέρασε από διάφορες φυλακές της χώρας, όπως αυτές του Κορυδαλλού, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν δημοσιευτεί πολλά κείμενά του. Με κάποια από αυτά είχε ανοίξει αντιπαράθεση με φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε αλλάξει τόπο διαμονής, που δεν είχε δηλώσει στον εισαγγελέα.
Μαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας
ethnos