21.10.14

Χειροπέδες σε κλέφτες κοσμηματοπωλείου στη Θεσσαλονίκη



Προσποιήθηκαν πως ήθελαν να αγοράσουν διαμάντια

 Προσποιούμενοι τους αγοραστές διαμαντιών κατάφεραν με την μέθοδο της απασχόλησης να αφαιρέσουν κόσμημα μεγάλης αξίας αλλά η τύχη τους κράτησε… λίγο.



Για δύο κινέζους, 40 και 43 ετών, ο λόγος οι οποίοι, το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου,πήγαν σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως και ζήτησαν από την 58χρονη ιδιοκτήτρια, είδος διαμαντιού με συγκεκριμένη πιστοποίηση, χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ. Λόγω μη διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου πολύτιμου λίθου έδωσαν ραντεβού για την επόμενη ημέρα.

Όταν οι αλλοδαποί επισκέφτηκαν το κοσμηματοπωλείο στις 18 Οκτωβρίου, ο 40χρονος απασχόλησε την 58χρονη στο γραφείο της και ο 43χρονος συνεργός του, ζήτησε από την υπάλληλο να του επιδείξει κάποια κοσμήματα. Εκεί και χωρίς να γίνει αντιληπτός κατάφερε να αποσπάσει δαχτυλίδι αξίας 4.000 ευρώ.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις 19 Οκτωβρίου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία διαμάντια, ένα ρολόι, ένα δαχτυλίδι, μια χρυσή αλυσίδα, ένα διαμάντι φο μπιζού και δύο ασημένιοι σταυροί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες θα διέφευγαν σε χώρα του εξωτερικού, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν τα σχετικά εισιτήρια.
newsbeast