1.10.14

Με εντολή Β.Κικίλια επαναλειτουργεί η Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

EFENPRESS: Οι εκλογές έχουν και τα...καλά τους!
Την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στον realfm ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.
«Χθες το βράδυ ωρίμασαν οι συνθήκες, έδωσα εντολή και ήδη εξέδωσε τη διαταγή ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, για λόγους δημόσιας τάξης και επιχειρησιακής τακτικής του σώματος, αλλά και όχι μόνο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η πραγματική επιθυμία της τοπικής κοινωνίας που είναι ουσιαστικά το κλείσιμο του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών Κομοτηνής και η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Και πρόσθεσε: «Το πρώτο ταξίδι το οποίο κάναμε μετά από 2,5 μήνες ήταν στον Εβρο και στη Θράκη. Και τα πράγματα τα είδαμε. Είχα δώσει λοιπόν μία υπόσχεση και στον Μητροπολίτη Κομοτηνής και στον Περιφερειάρχη και στους τοπικούς φορείς και στους βουλευτές ότι αυτό το οποίο ο προηγούμενος υπουργός είχε υποσχεθεί, ότι δεν θα είναι μόνιμη αυτή η ιστορία και με δεδομένο ότι έχουμε ανάγκη τη φύλαξη την αστυνομική, σε δύο νομούς και στον συγκεκριμένο, της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων. Νομίζω, ότι η Ελληνική Αστυνομία πράττει σωστά».
defencenet.gr