8.10.14

Διεγράφη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ η Ραχήλ Μακρή

Διεγράφη, το απόγευμα της Τρίτης, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, η οποία δεν εμφανίστηκε νωρίτερα ενώπιον των βουλευτών του κόμματος για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με αναρτήσεις της στο Facebook.

 Σύμφωνα με το σκεπτικό της διαγραφής, «η κ. Μακρή αρνήθηκε αδικαιολογήτως να παραστεί για εξηγήσεις στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ, αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο».
 Στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε η Ραχήλ Μακρή στον Πάνο Καμμένο έκανε αναφορά σε όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την κλήση της στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος για «αντικομματική συμπεριφορά» χωρίς να έχει ενημερωθεί όπως λέει.


Χαρακτήρισε την παραπομπή της ως αντικαταστατική ενώ εξέφρασε επίσης, τη δυσαρέσκειά της για την ύπαρξη «δύο μέτρων και δύο σταθμών» στο κόμμα Κατόπιν αυτών, η βουλευτής Κοζάνης ξεκαθαρίζε ότι θα θεωρούσε λήξαν το γεγονός εφόσον τηρηθούν τα παρακάτω αλλιώς «δεν θα αποτελούσε έκπληξη η απομάκρυνση μου από ένα κίνημα που έχει χάσει τον προσανατολισμό της ιδρυτικής του διακήρυξης και δεν σέβεται την νομιμότητα και τους θεσμούς, όπως οφείλει».

Δείτε ποια ήταν τα προαπαιτούμενα που είχε θέσει
 η κοινοβουλευτική ομάδα της 7ης Οκτωβρίου να αποφασίσει για την άμεση αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής μου υπόστασης μέσω δημόσιας δήλωσης και συγγνώμης του προέδρου και των μελών αυτής.
• η κοινοβουλευτική ομάδα της 7ης Οκτωβρίου να δεσμευτεί για τον άμεσο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό πειθαρχικό έλεγχο των στελεχών που έδρασαν αντικαταστατικά, αντικινηματικά και με πράξεις ή παραλείψεις τους συμμετείχαν σε ομάδες, κλίκες ή άλλες μορφές οργάνωσης και απείλησαν τη φυσική και πολιτική υπόσταση εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού, ανεξάρτητα από την θεσμική τους θέση στο κίνημα και τυχόν συγγένειας με βουλευτές.
• η κοινοβουλευτική ομάδα της 7ης Οκτωβρίου να διασφαλίσει την εκπλήρωση των θεσμικών υποχρεώσεων και την τήρηση των διαδικασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η δέσμευση στον Ελληνικό Λαό για την δημοκρατική λειτουργία του Κινήματος
• η κοινοβουλευτική ομάδα της 7ης Οκτωβρίου να καταδικάσει την συνεργασία με κόμματα, που από το 2010 καταστρέφουν ενσυνείδητα τους πολίτες αυτής της Χώρας, ανεξαρτήτως της αρχηγίας αυτών, ανεξαρτήτως των προσωπικών πεποιθήσεων για εθνικό κεφάλαιο, ανθρώπων που δεν έπραξαν το παραμικρό για να εμποδίσουν την καταστροφή όλων μας από τις μνημονιακές δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς, αυτών, νόμους.
• η κοινοβουλευτική ομάδα της 7ης Οκτωβρίου να επιβεβαιώσει τις θέσεις του Κινήματος, που αποφασίστηκαν ομόφωνα σε προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα, ότι δεν θα παράσχει στήριξη στην Συγκυβέρνηση, ψηφίζοντας τον οποιοδήποτε υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως όρων και προϋποθέσεων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον Ελληνικό Λαό να εκφράσει την ετυμηγορία του. Τα μέλη αυτής θα απέχουν από οποιαδήποτε αντίθετη θέση και δήλωση που υπονομεύει την κοινή προσπάθεια.
• η κοινοβουλευτική ομάδα της 7ης Οκτωβρίου να διασφαλίσει ότι θα σταματήσει η συνεργασία ορισμένων βουλευτών αυτής με την Συγκυβέρνηση μέσω της υπογραφής τροπολογιών που θίγουν το δημόσιο συμφέρον και υπονομεύουν το έργο της δικαιοσύνης, έστω και εάν μετά την δημόσια κατακραυγή οι υπαίτιοι ανακαλούν την υπογραφή τους εκθέτοντας το κίνημα και υπονομεύοντας την πολιτική εικόνα όλων μας».


alfavita.gr