4.10.14

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ Το τέταρτο θύμα: Οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν και τον Βρετανό Άλαν Χένινγκ

Eξοντώστε τους επιτέλους, ρίξτε ναπαλμ, ρίξτε μικροπυρηνικα, ρίξτε χημικά.Βγάλτε τους από τη μέση, όσο είναι καιρός...            ΑΛΕΞ

Στον αποκεφαλισμό του τέταρτου ομήρου φαίνεται ότι προχώρησαν οι τζιχαντιστές σύμφωνα με το βίντεο που κυκλοφόρησε το βράδυ της Παρασκευής.
 
Τελευταίο θύμα της αγριότητας του Ισλαμικού Κράτους είναι ο βρετανός Άλαν Χένινγκ, ο 47χρονος οδηγός ταξί από την ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ που απήχθη στη Συρία πριν από περίπου εννέα μήνες και πιστεύεται ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών μαζί με άλλα 20 Δυτικούς.
 
Ο Αλαν Χένινγκ, οδηγός ταξί από το Μπόλτον του Μαντσεστερ, είχε μεταβεί το 2013 στη Συρία ως μέλος μιας μουσουλμανικής ανθρωπιστικής, μη – κυβερνητικής, οργάνωσης. Συνελήφθη τα περασμένα Χριστούγεννα από τους τζιχαντιστές και κρατήθηκε για μια νύχτα στην φυλακή της πόλης Αντ- Ντάνα, πριν μεταφερθεί στην πόλη Ράκα που θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών. 
 
Ο εκτελεστής του Χένινγκ συνδέει την δολοφονία του δι' αποκεφαλισμού με την απόφαση της Βρετανίας να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ.
 
Στο τέλος του βίντεο μάλιστα εμφανίζεται άλλος ένας όμηρος του Ισλαμικού Κράτους, ένας αμερικανός που ονοματίζεται ως Πίτερ Κέσινγκ (Peter Kassig). Παράλληλα ο μασκοφόρος άνδρας ακούγεται στο τέλος του βίντεο να λέει απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ:Ομπάμα ξεκίνησες τους εναέριους βομβαρδισμούς στη Συρία που συνεχίζουν να χτυπάνε τους ανθρώπους μας, οπότε είναι δίκαιο να χτυπήσουμε τους δικούς σου ανθρώπους».
 
Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά όπως παρατηρεί το Associated Press κυκλοφορησε με τον ίδιο τρόπο όπως και τα προηγούμενα βίντεο με τις σκληρές εικόνες των αποκεφαλισμών.
 
 defencenet.gr