6.10.14

Το… καραγκιοζιλίκι Ερντογάν διασκέδασε Νέα Υόρκη και ΟΗΕ

Τα όνειρα ενός βλαμμένου...!

Ο "άνθρωπος" είναι βλαμμένος! Νομίζει ότι είναι...ηγέτης μεγάλης αυτοκρατορίας! Η θέση του είναι σε ψυχιατρικό κατάστημα.                                                                                                                                ΑΛΕΞ
Posted: 05 Oct 2014 04:17 PM PDT
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είχε και φέτος απ’ όλα: καυγάδες, κτυπήματα κάτω από τη μέση, αντιπαραθέσεις, που μερικές φορές ξέφυγαν από τις έννοιες του σεβασμού και της εκτίμησης, που υποτίθεται κυριαρχούν στον διπλωματικό κόσμο, και βεβαίως ένα Ταγίπ Ερντογάν, που δεν μας αφήνει να πλήξουμε και ο οποίος γελοιοποιήθηκε με τους παραλογισμούς του και τις εμμονές του, που αυτή τη φορά είχαν στόχο τον ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου, στρατηγό Αμντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
http://mignatiou.com/


Δεν παραβρέθηκε στο καθιερωμένο ετήσιο γεύμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, διότι στο τραπέζι του Μπαν κι Μουν θα καθόταν ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, ο οποίος θα είχε δίπλα του τον Μπάρακ Ομπάμα. Απαίτησε να καθίσει ο ίδιος δίπλα στον Αμερικανό ηγέτη και ο Σίσι σε άλλο τραπέζι.
Συνοδευόταν από πολυπληθή ομάδα νεαρών μελών του AKP, που έπαιζαν το ρόλο των χειροκροτητών, και Τούρκους πράκτορες, που προκαλούσαν τους πολίτες αρνούμενοι τη συνεργασία των Αμερικανών συναδέλφων τους, η οποία είναι επιβεβλημένη.
Οι κινήσεις του στον ΟΗΕ και γενικά στη Νέα Υόρκη χαρακτηρίζονταν από «σουλτανισμό» και ο τρόπος του ακροβολισμού των συνοδών του θύμιζε δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής. Ηταν φανερό σε όλους ότι είχε σκηνοθετήσει τα πάντα για να φαίνεται και να δρα ως αρχηγός …υπερδύναμης. Μαζί του παντού βρισκόταν ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μπαγίς, ο οποίος –αν δεν με απατά η μνήμη του- έχει κατηγορηθεί για απάτες και διαφθορά.

Όταν πληροφορήθηκε ότι ο Μπάρακ Ομπάμα είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον Σίσι, απαίτησε και ο ίδιος τετ-α-τετ με τον «πλανητάχη», ο οποίος του απάντησε αρνητικά. Στη συνέχεια απείλησε να ακυρώσει τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, εάν δεν μιλούσε προηγουμένως με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο τελευταίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Ερντογάν από το Air Force One, αλλά κατέληξε σε φιάσκο, διότι ο πρόεδρος της Τουρκίας εισήγαγε τακτικισμούς της εποχής του Σουλτάνου.
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα τερτίπια του Προέδρου της Τουρκίας στον ΟΗΕ, και γενικά στη Νέα Υόρκη, αλλά άφησε τη χειρότερη εντύπωση όταν επιχείρησε να «καπελώσει» την έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α., της οποίας προέδρευε ο Μπάρακ Ομπάμα, για να δημοσιοποιήσει τις αρρωστημένες απόψεις του για τους τζιχαντιστές και το Ισλαμικό κράτος.
Ήταν και εκεί «απελπιστικά μόνος» όπως και κατά την προσφώνηση της Γενικής Συνέλευσης την οποία παρακολούθησαν μερικοί ξένοι διπλωμάτες και η πολυπληθής συνοδεία του. Είναι τυχαίο ότι παραποιήθηκαν οι σχετικές φωτογραφίες για να δείχνουν ότι αποθεώθηκε στη Γ.Σ.;
Η άποψη πολλών ανθρώπων για τον Ερντογάν είναι δικαιολογημένα πολύ αρνητική, διότι και «βλέπουν» μακριά και οι αναλύσεις τους βασίζονται σε γεγονότα. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν γνωρίζουμε τι θα ψηφίσουν στην Εθνοσυνέλευση οι Τούρκοι βουλευτές αναφορικά με το αμερικανικό αίτημα συμμετοχής στο νέο πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών. Αυτό που σίγουρα δεν διαφεύγει της προσοχής τω Αμερικανών, μετά το πάθημα του 2003, είναι ότι το κόμμα που ίδρυσε ο Τούρκος Πρόεδρος διαθέτει μεγάλη πλειοψηφία.
Η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση με μεγάλη προσοχή. Διότι το 2004 η Άγκυρα επιβραβεύθηκε με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, χωρίς καν να διαθέσει έστω και ένα Τούρκο στρατιώτη στον πόλεμο εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν.Ας μην επιτρέψουν να συμβεί ξανά η επιβράβευση της Τουρκίας και της κατοχής της Κύπρου χωρίς μάλιστα να δώσει την παραμικρή βοήθεια στους Αμερικανούς…

ΠΗΓΗ: Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 – http://www.epikaira.gr – Photo via UN