13.10.14

Τσιμέντωσε τη μητέρα της για να πάρει τη σύνταξη!


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος - Χρήστος Μαζάνης 

Μια σοκαριστική υπόθεση, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Μεσσηνιακής Μάνης, κλήθηκε να διαλευκάνει η Ασφάλεια Καλαμάτας. Ηλικιωμένη γυναίκα, μητέρα μιας 58χρονης που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχικά προβλήματα, στη Μεγάλη Μαντινεία βρέθηκε χθες το απόγευμα, νεκρή και σε κατάσταση αποσύνθεσης, μέσα σε αποθήκη κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.


Ειδικότερα, την Παρασκευή, η 58χρονη παίρνοντας πολλά χάπια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Μεταφέρθηκε όμως εγκαίρως στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου οι γιατροί πρόλαβαν και την κράτησαν στη ζωή, ενώ από τη Δευτέρα το πρωί μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον χώρο του εγκλήματος αφού δεν έβρισκαν την ηλικιωμένη γυναίκαΕν τω μεταξύ, οι περίοικοι, κατά την έρευνα των αστυνομικών που πήγαν στο χωριό με αφορμή την απόπειρα αυτοκτονίας, δήλωσαν ότι έχουν μήνες να δουν την ηλικιωμένη μητέρα της 58χρονης -και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο.

Οι αστυνομικοί, ρώτησαν την 58χρονη για την τύχη της μητέρας της και τους είπε ότι την έχει σε ίδρυμα. Από την έρευνα που ακολούθησε η ηλικιωμένη δεν εντοπίστηκε σε κανένα ίδρυμα της περιοχής, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η αναζήτηση. Έτσι, κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή το απόγευμα, στο σπίτι των δύο γυναικών στη Μεγάλη Μαντινεία, οι γείτονες ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι, πρόσφατα, οικοδομήθηκε μια μικρή αποθήκη κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού και ερευνώντας εκεί, εντόπισαν νεκρή και σε κατάσταση αποσύνθεσης την 85χρονη μητέρα της 58χρονης ψυχοπαθούς, τυλιγμένη με πολλά σεντόνια.

Είπε στον εργάτη πως θέλει να θάψει ασημικά 

Αστυνομικές πηγές που μελετούν την υπόθεση ανέφεραν στο zougla.gr πως από την έρευνα προέκυψε ότι η 58χρονη είχε καλέσει έναν Αλβανό εργάτη προκειμένου να κλείσει μια τρύπα η οποία υπήρχε στην βεράντα της. Προκειμένου λοιπόν να μην γίνει αντιληπτή από τον εργάτη η νεκρή μητέρα της, την τύλιξε σε μια κουβέρτα, την έδεσε με μονωτική ταινία, ενώ τοποθέτησε επάνω στο πτώμα και κάποια ασημικά. Έτσι είπε στον εργάτη ότι ήθελε να θάψει κάποια παλιά πολύτιμα αντικείμενα. 


 (Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η ηλικιωμένη)

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι την σκότωσε για να πάρει τη σύνταξη 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως το σχέδιο της γυναίκας ήταν τέτοιο έτσι ώστε την ώρα που ο εργάτης δούλευε, εκείνη προσποιούνταν ότι μιλούσε με τη μητέρα της στο κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες. Η εκτίμηση πάντως των αστυνομικών είναι ότι επειδή δεν έχει δηλωθεί ο θάνατος της ηλικιωμένης, η κόρης της την σκότωσε προκειμένου να πάρει τη σύνταξή της.


(Το σπίτι του εγκλήματος)
Η σορός της ηλικιωμένης μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, και πραγματοποιήθηκε νεκροψία - νεκροτομή.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατος  οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ωστόσο όλα θα αποσαφηνιστούν με πλήρη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες, μετά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται. Την νεκροψία διενήργησε ο ιατροδικαστής Νίκος Κωτακίδης.
zougla