25.10.14

Alco: "Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει στον χρηματισμό βουλευτών για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας"


ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα χρηματιστούν βουλευτές προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Μάρτιο σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
 
Το ερώτημα αφορούσε τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και η αρνητική απήχηση από την απάντηση των πολιτών οδήγησε τα περισσότερα ΜΜΕ να μην του ρίξουν ιδιαίτερο "φως". Συγκεκριμένα 47% απάντησε ότι "θα χρηματιστούν βουλευτές για να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας"
 
Ένα 34% θεώρησε ότι αποτελεί μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 19% απάντησε ότι δεν γνωρίζει, και δεν λαμβάνει θέση.
 
Αυτό το ποσοστό των αναποφάσιστων όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς προστίθεται στο ποσοστό όσων απάντησαν καταφατικά, καθώς όλοι ΔΕΝ έχουν εμπιστοσύνη στο παρόν πολιτικό σύστημα. Εάν είχαν θα είχαν προστεθεί ασυζητητί στο καλοπροαίρετο για τους πολιτικούς 34%.
 
Επί της ουσίας μόνο το ένα τρίτο των Ελλήνων θεωρεί ότι η εκλογή του ΠδΤ θα είναι "καθαρή". Περιττό να ειπωθεί ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται περί ψηφοφόρων μνημονιακών ή εν δυνάμει μνημονιακών κομμάτων (όπως το Ποτάμι). 
 
Πολλοί από αυτούς που απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν το κάνουν συνειδητά διότι δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι δεν θα "Φακελωθούν" για την "Ακραία" αυτή άποψή τους.
 
Για την ιστορία η δημοσκόπηση έδινε τα ακόλουθα ποσοστά.
 
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 4,4 μονάδες, ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,4% τέταρτο το Ποτάμι με ποσοστό 4,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 2,9%. Η ΔΗΜΑΡ ούτε αναφέρεται κάτι που δείχνει ότι πια θεωρείται "τελειωμένη", άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος δημιουργίας του Ποταμιού για να αποφευχθεί η μετακόμιση των πρώην ψηφοφόρων της στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Όσο για την κυβέρνηση που θα απορεί για΄τι οι Έλληνες έχουν αυτή την άποψη για τους βουλευτές ας δούμε τι κατέθεσε στον ανακριτή ο πρώην π΄ροεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος: «Τόσο σε σχετικές δηλώσεις μου όσο και στον εισαγγελέα τόνισα την υποχρέωση της Κυβέρνησης να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε ότι, είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν οι 180 βουλευτές αμέσως και αφού έκλεισε βιαστικά τη Βουλή», ανέφερε Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών σε σχέση με την επικείμενη προεδρική εκλογή.
 
Όπως πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, «Διατύπωσα τη θέση που επί δεκαετίες υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει πολιτική θέληση των Κυβερνήσεων να αντιμετωπιστεί η διαβρωτική δράση του πολιτικού χρήματος».
 
Ποιος φταίει που ο λαός δεν πιστεύει την κυβέρνηση; Η ίδια η κυβέρνηση που διαδίδει ότι ΕΧΕΙ εξασφαλισμένους του απαιτούμενους 180 βουλευτές ενώ δημοσίως οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους βουλευτές (από εκεί προσδοκά η κυβέρνηση να πάρει υποστήριξη) έχουν δηλώσει ότι ΔΕΝ θα ψηφίσουν τον οποιοδήποτε υποψήφιο για ΠδΤ.
 
Υπενθυμίζουμε δήλωση του Α.Γεωργιάδη σε τηλεοπτικό δίαυλο ACTION 24 προ μερικών ημερών, όταν ερωτήθη για το αν θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών απάντησε "Είμαι σίγουρος πως ναι. Τώρα λένε όχι για να μην τους κυνηγούν μέχρι την προεδρική εκλογή!Tότε όμως θα αναλάβουν την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές και θα ψηφίσουν για ΠδΤ."
 
Το μήνυμα λοιπόν της δμοσκόπησης απευθύνεται σε όσους λένε σήμερα "Οχι" για λόγους "ησυχίας" και μόλίς έρθει η ώρα της προεδρικής εκλογής με μια συνηθισμένη πολιτική κυβίστηση και με την προσδοκία ότι ο λαός έχει μνήμη αμοιβάδας και δεν θα θυμάται, θα πραγματοποιήσουν στροφή 180 μοιρών. Αλλά πλέον όταν κάποιος παίρνει 500 ευρώ και εάν, για να πληρώνει μισθούς και παρόχές για τον κάθε βουλευτή 12000 ευρώ μηνιαίως, η μνήμη του δυναμώνει πάρα πολύ, θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια.
 
 defencenet.gr