24.10.14

«Πνίγηκε» η Αττική - 500 κλήσεις στην Πυροσβεστική VIDEOs


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία η οποία θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο. Οι βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα. Στην Αττική στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος υδάτων. 

Ίδια εικόνα και στο λιμάνι του Πειραιά.Χαλάζι έπεσε στις Αχαρνές. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ στην Νίκαια η το χειμαρρώδες ποτάμι που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τρακάρισμα.


Τουλάχιστον 500 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική 

Τις 500 έχουν ξεπεράσει οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το μεσημέρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οι κλήσεις τις πρώτες ώρες προέρχονταν από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό, όπου σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν ύδατα εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους. Αρκετές ήταν οι κλήσεις και για μετακινήσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία.



Real.gr Ν Τσιόγκας εκπρόσωπος ΠΥ από realmedialive 

Στη Νίκαια βρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου:

Real.gr ΔΟΥΡΟΥ by realmedialive 

Σε απόγνωση κάτοικος του Περιστερίου μιλάει για την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού:


Real.gr ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ by realmedialive 





«Φούσκωσε» ο Κηφισός


Τα έντονα καιρικά βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο, ενώ τα πρώτα χιόνια αντίκρισαν ξυπνώντας οι Βορειο Ελλαδίτες.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τη Βουλή


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Τουλάχιστον 500 κλήσεις για βοήθεια στην ΠυροσβεστικήΤις 500 έχουν ξεπεράσει οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το μεσημέρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οι κλήσεις τις πρώτες ώρες προέρχονταν από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό, όπου σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν ύδατα εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους. Αρκετές ήταν οι κλήσεις και για μετακινήσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Τις τελευταίες ώρες το πρόβλημα επικεντρώνεται στο Περιστέρι, την Πετρούπολη, το Ίλιον και το Μενίδι. Πριν από λίγη ώρα στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν σε όλο το λεκανοπέδιο 100 πυροσβέστες με 50 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, θα χρειαστεί να επιχειρούν για αρκετές ώρες ακόμα, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Έντονα είναι και τα προβλήματα στους δρόμους, με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες να είναι κυριολεκτικά μπλοκαρισμένες. Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται εδώ και ώρες οι οδηγοί στις λεωφόρους Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, στην παραλιακή, στον Κηφισό και τη Συγγρού.

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Δείτε βίντεο από το λιμάνι του Πειραιά





Το «έστρωσε» σε περιοχές της Β. Ελλάδας
Με τσουχτερό κρύο και χιόνι "ξύπνησαν" σήμερα περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Δείτε live σε ποια σημεία το "έστρωσε". 

Ένα λευκό τοπίο αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της Κλεισούρας, της Σαμαρίνας, των Ιωαννίνων και άλλων περιοχών. 

«Στα λευκά» τα ορεινά χωριά των Ιωαννίνων
Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλά ορεινά χωριά της Ηπείρου, καθώς από τα μεσάνυχτα χιονίζει στις κορυφογραμμές της Πίνδου. 

Στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, στο Δίστρατο, στα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας αλλά και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει τα 5-10 εκατοστά, ενώ την νύχτα χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στο Μέτσοβο.


Real.gr ΜΕΤΣΟΒΟ ΧΙΟΝΙΑ by realmedialive 




Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την Ήπειρο. Στην πόλη των Ιωαννίνων το θερμόμετρο δείχνει 7 βαθμούς, ενώ στις περιοχές που χιονίζει η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει υπό του μηδενός. Στο Μέτσοβο και την Κόνιτσα το θερμόμετρο δείχνει 2-3 βαθμούς.
Ξεριζώθηκαν δέντρα στη Λαμία.

Επεσαν δέντρα στη Λαμία
Στη Στερεά, σύμφωνα με το lamiastar, από τις πρώτες πρωινές ώρες και με μεγαλύτερη ενίσχυση τις μεσημβρινές από την ένταση των ανέμων έπεσαν δέντρα χωρίς ευτυχώς να διακινδυνέψουν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Κακοκαιρία στην ΤρίποληΗ κακοκαιρία, που από το πρωί εξελίσσεται στην Πελοπόννησο, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Τρίπολη και στην περιοχή της Σκυρίτιδας.

Η έντονη βροχόπτωση και η καταιγίδα που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Τρίπολη, ήταν η αιτία να προκληθεί καθίζηση στην περιφερειακή οδό της πόλης, σε σημείο που το προηγούμενο διάστημα γίνονταν έργα, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πέσει μέσα στο χαντάκι που δημιουργήθηκε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί η οδηγός.

Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε, ενώ έσπευσε συνεργείο της ΔΕΥΑ Τρίπολης και άνδρες της Τροχαίας, προκείμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Τα μηχανήματα έκλεισαν το χαντάκι που είχε δημιουργηθεί και δόθηκε στην κυκλοφορία η μια κατεύθυνση του περιφερειακού δρόμου, ενώ συνεργείο της ΔΕΥΑ εκτελούσε εργασίες στην άλλη κατεύθυνση του δρόμου για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Επίσης στην περιοχή της Σκυρίτιδας και μεταξύ των χωριών Κερασιά - Βλαχοκερασιά, από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, έπεσαν κλαδιά δένδρων, τόσο στο οδόστρωμα, όσο και πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή ρεύματος. Συνεργεία του δήμου Τρίπολης, της ΔΕΗ και άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσία έχουν φτάσει στο σημείο και αποκαθιστούν τις ζημιές.

Τέλος, σε διάφορα σημεία της Τρίπολης, εξαιτίας των σκουπιδιών που βρίσκονται στο δρόμο επί περίπου δύο μήνες, τα νερά της καταιγίδας μετέφεραν σκουπίδια και έφραξαν πολλά φρεάτια.

Δυνατή ανεμοθύελλα και χαλάζι στην Πάτρα
Σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε στην Πάτρα η οποία και συνοδεύτηκε από σφοδρή ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση, που σε ορισμένα σημεία είχε τέτοια διάρκεια, ένταση και μέγεθος πάγου που κατέστρεψε ολοσχερώς την παραγωγή.

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε και στον Πύργο Ηλείας η οποία ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Παρασκευής.



Αν εξαιρέσει κανείς μικρά διαστήματα στο υπόλοιπο της ημέρας η βροχόπτωση είναι αρκετά έντονη και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

real