5.10.14

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ - ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ : Νταλίκα "σάρωσε" 40 αυτοκίνητα σε πρωτοφανή καραμπόλα στην Εγνατία

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, για την ώρα, οι νεκροί από την καραμπόλα με την νταλίκα, φτάνουν τους 4, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 23, εκ των οποίων ένας είναι σοβαρά. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθησαν με 9 ασθενοφόρα σε νοσοκομείο της Βέροιας, εκτός από έναν που μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί είναι δύο γυναίκες, ένας άντρας καθώς και ένα απανθρακωμένο άτομο που βρέθηκε σε καμένο αυτοκίνητο. Οι αρχές δεν είναι σε θέση ακόμα να ξεκαθαρίσουν εάν πρόκειται να το σώμα του οδηγού της νταλίκας.
Ο διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, δήλωσε πως πρόκειται για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες. 
Η κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης και Θεσσαλονίκης, με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και τον κόμβο Νησελίου, αντίστοιχα.
--------------------------------------------------------------
Καραμπόλα πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη στο ύψος της Μέσης.
Πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.  Πραγματική μάχη δίνουν αυτήν την στιγμή, οι πυροσβέστες που έχουν φτάσει στην Εγνατία Οδό καθώς στο σημείο της τεράστιας καραμπόλας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Τα νέα που μας έρχονται δυστυχώς δεν είναι καλά καθώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Ακόμα και οι πιο έμπειροι αξιωματικοί της τροχαίας, δηλώνουν σοκαρισμένοι από το συγκεκριμένο συμβάν...
Στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η νταλίκα προσέκρουσε επάνω στα αυτοκίνητα. Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για τυχόν τραυματίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός νταλίκας δεν αντιλήφθηκε ότι τα αυτοκίνητα μπροστά του ήταν σταματημένα, δεν φρέναρε και πήρε σβάρνα ότι βρήκε στο διάβα του. 
Πυκνοί καπνοί είναι ορατοί μέχρι τη Βέροια ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αστυνομία και δυστυχώς ασθενοφόρα. Λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση, όμως οι πρώτες εικόνες δεν είναι καλές...
 defencenet.gr 
_______________________________________________________________________________________________

Τέσσερις είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής σε καραμπόλα περίπου 35 Ι.Χ. αυτοκινήτων και νταλίκας, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη.


Δείτε εικόνες που μετέδωσε ο ANT1




Στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, αρκετά Ι.Χ. αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό.



Τέσσερις νεκροί είναι ο έως τώρα απολογισμός του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



Ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ έκανε λόγο για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.



Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αμέσως οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, εντόπισαν πέντε τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.



Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο, ενώ αυτήν τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν την νταλίκα.



Συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα 
Το απόλυτο χάος επικράτησε, μετά την καραμπόλα  σύμφωνα με  αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε στον realfm 97.8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.



«Ακούσαμε χτυπήματα, σπασίματα και βλέπουμε μία νταλίκα η οποία έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και παίρνει σβάρνα ό,τι βρει μπροστά της. Εμείς περάσαμε στο άλλο ρεύμα της Εγνατίας, τρέξαμε από την άλλη μεριά μήπως σκάσει η νταλίκα. Αφού είδαμε ότι εξερράγη, πήραμε τα αυτοκίνητά μας και τα τραβήξαμε, όσο το δυνατόν πιο μπροστά και μετά επικράτησε το απόλυτο χάος», επισήμανε.






ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: seleo.gr, 24oresimathia.gr, laikoyra.gr
real.gr