25.10.14

40η ημέρα πολιορκίας της Κομπάνι - Καταρρακωμένο το ηθικό των ισλαμιστών-VIDEOS


ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ" ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ "ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ" ΓΙΑ ΤΗΝ ISIL

Απελπισμένοι πλέον οι ισλαμιστές εγκληματίες του ISIL αδυνατούν να πιστέψουν ότι οι λιγοστοί μαχητές του κουρδικού YPG συνεχίζουν να αντιστέκονται νικηφόρα για τεσσαρακοστή μέρα πολιορκίας της πόλης Κομπάνι.
 
Βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τις σφοδρές συγκρούσεις από τις οποίες οι Κούρδοι έχουν βγει νικητές, και έχουν κατορθώσει να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Την ίδια στιγμή η "ανατολική εκστρατεία" του συριακού Στρατού συνεχίζεται με επιτυχία μετά την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Μορκ, με αποτέλεσμα ο κλοιός γύρω από όλους τους ισλαμιστές αντάρτες ανεξάρτήτως που ανήκουν (ΙSIL ή Αλ Νούσρα, ή όπως τους έχουν βαφτίσει οι Δυτικοί FSA) να σφίγγει ανελέητα.
 
Οι δυνάμεις του Άσαντ ολοκληρώνουν τον υπερκερωτικό ελιγμό στην πόλη του Χαλεπίου, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους γενναίους Κούρδους μαχητές, αφού στην πόλη Κομπάνι έχουν αναγκαστεί οι ισλαμιστές εγκληματίες να αναλώσουν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και να χρησιμοποιήσουν μονάδες που δεν αναπληρώνονται.
 
Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να επιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις στην Κομπάνι και το Σάββατο, 40η ημέρα της πολιορκίας. Οι Κούρδοι αντάρτες του YPG και οι Κούρδες αντάρτισσες του YPJ αντέταξαν σκληρή άμυνα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι του YPG έχουν κρατήσει στο ακέραιο την διασύνδεσή τους με το ΡΚΚ, έχουν διατηρήσει την συμμαχία τους με τον Άσαντ, και δεν έχουν επιτρέψει την είσοδο στην πόλη μαχητών του λεγόμενου και ανύπαρκτου ουσιαστικά FSA παρά τις διαδόσεις των δυτικών ότι μετριοπαθείς αντάρτες θα βοηθήσουν τον YPG. Οι Κούρδοι το έχουν αρνηθεί.
 
"Το γραφείο Τύπου του YPG εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν για τη 40η ημέρα της πολιορκίας της Κομπάνι στο οποίο αναφέρονται τα παρακάτω:
 
Χάνοντας τις ελπίδες τους για νίκη μπροστά στην ισχυρή μας αντίσταση, οι συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους βομβάρδισαν συνοικίες που κατοικούνται από αμάχους, με έναν πολίτη νεκρό.
 
Στη συνέχεια, στην επίθεση που εξαπέλυσαν, 24 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν. Οι οδομαχίες έγιναν γύρω από την Οδό Δημαρχείου στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Στις συγκεκριμένες συγκρούσεις σκοτώθηκαν 4 συμμορίτες και το YPG πήρε λάφυρα δύο καλάσνικοφ και πολλές σφαίρες.
 
Σε μάχες στις συνοικίες Χελίνκ Κορπινκάρ και Χελίνκ Σεράν, στα νοτιοανατολικά της Κομπάνι, καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα του Ισλαμικού Κράτους και σκοτώθηκαν 11 τζιχαντιστές. Επίσης, κοντά στο εστιατόριο Σεϊράν, στα νότια της πόλης, σκοτώθηκαν ακόμα δύο τζιχαντιστές και καταστράφηκε μια μοτοσυκλέτα τους.
 
Στις μάχες αυτές σκοτώθηκαν και 4 αντάρτες του YPG.
 
Ακόμα, το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, οι αντάρτες του YPG έκαναν νυχτερινή επιδρομή σε βάση του Ισλαμικού Κράτους στο χωριό Μεσούσα. Εκεί, οι Κούρδοι κατέστρεψαν δύο οχήματα των τζιχαντιστών και σκότωσαν επτά συμμορίτες."
 
Η μάχη της Κομπάνι πιθανότατα θα κρίνει και την πορεια του συριακού Στρατού. Οι λεγόμενοι "μετριοπαθείς" ισλαμιστές που ονειρεύεται η Δύση είναι κυριολεκτικά μετρημένοι στα δάχτυλα. Οι κύριες δυνάμεις που  συγκρούονται με τον στρατό του Άσαντ έιναι κυρίως ισλμιστές του ISIL και της Αλ Νούσρα. Η συντριβή τους στην Κομπάνι θα τους οδηγήσει σε ολοκληρωτική εξολόθρευση από τις δυνάμεις του Άσαντ. Άλλωστε ο ανεφοδιασμός τους περναέι από την Τουρκία μέσω του συριακού Κουρδιστάν, και ίσως για αυτό και οι Αμερικανοί δεν είναι τόσο πρόθυμοι να βοηθήσουν.
 
 
 defencenet.gr