26.10.14

Μάχη τουρκικού Στρατού με Κούρδους έξω από την Κομπάνι - 3 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες

Moνάδα του ΡΚΚ που επιχείρησε να ενισχύσει τους Σύρους Κούρδους μαχητές στην Κομπάνι, δέχθηκε την επίθεση του τουρκικού Στρατού, αλλά η κατάταση δεν εξελίχθηκε καλά για τους Τούρκου. Η ενέδρα δεν ήταν καλά στημένη και η ενέδρα "έσπασε" με αποτέλεσμα να οι Κούρδοι να αντεπιτεθούν και να σκοτώσουν τρεις Τούρκους στρατιώτες.

Η μάχη έγινε στα βορειοανατολικά της Κομπάνι και οι τουρκικές μονάδες επιτέθηκα αιφνιδιαστικά την ώρα που 50 περίπου Κούρδοι είχαν πλησιάσει ένα ξέφωτο που έβγαινε στο συριακό έδαφος.
Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι σκοπός της Αγκυρας είναι να στηριχθούν οι ισλαμιστές της ΙΚ, η κοινή μονάδα Στρατού και Στρατοχωροφυλακής έστησε την ενέδρα στην έξοδο από το ξέφωτο, αλλά έγινε κακή συννενόηση;
Οπως αναφέρουν κουρδικές πηγές αντί να κτυπηθεί η κεφαλή της κουρδικής φάλαγγας, κτυπήθηκε η οπισθοφυλακή με αποτέλεσμα οι Κούρδοι όχι απλώς να ανασυνταχθούν, αλλά και να ραγματοποιήσουν κυκλωτική κίνηση πίσω από έναν λόφο και να κτυπήσουν μια ομάδα πολύβόλο ττου τουρκικού Στρατού σκοτώνοντας τον χειριστή και τους βοηθούς. του.
Εν συνεχεία οι περισσότεροι προχώρησαν μέσα στην Συρία, ενώ αυτοί που είχαν αποκοπεί οπισθοχώρησαν στο τουρκικό έδαφος.
Τον θάνατο των τριών στρατωτών τον επιβεβαίωσε και το Γενικό Επιτελείο αναφεροντας ότι μέλη της «αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης», όρος που χρησιμοποιεί ο στρατός για να περιγράψει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), πυροβόλησαν τους στρατιώτες σε "συνοριακό έλεγχο"
Την Παρασκευή, μαχητές του ΡΚΚ πυρπόλησαν δύο οχήματα και ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική επαρχία Καρς και πυροβόλησαν στρατιώτες οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
 defencenet.gr