3.10.14

Για τις 12 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη για την επίθεση Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου

Για τις 12 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για την περιβόητη επίθεση εις βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής το καλοκαίρι του 2012, λόγω συμμετοχής της γραμματέως της έδρας σε στάση εργασίας.

 Παρόντες στα δικαστήρια λιγοστοί υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στον προφυλακισμένο βουλευτή.




Ο βουλευτής, που μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα κρατητήρια της Ευελπίδων κατηγορείται για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορίες που αφορούν τη χειροδικία σε βάρος της κ. Κανέλλη, καθώς και την εκτόξευση ενός ποτηριού με νερό στην κ. Δούρου. Και οι τρεις ήταν καλεσμένοι στην ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος είναι παρών στο δικαστήριο. Η δίωξη σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Οι κλέφτες είναι στη φυλακή και εμείς στη Βουλή. Ήρθε η ώρα του Σαμαρά».

Η Λιάννα Κανέλλη, από την πλευρά της, σε δηλώσεις αναφέρθηκε σε «πολιτικό φασισμό» και τόνισε, για την παρουσία της στην Ευελπίδων, ότι έχει «ηθικό χρέος» να καταθέσει.
tanea