14.9.14

Άρθρο βόμβα της WSJ: ζητά εγκατάλειψη της Τουρκίας και συμμαχία με τους Κούρδους


Γιατί όχι μια βάση στο Κουρδιστάν αναρωτιόνται οι ΗΠΑ μετά από την απροθυμία τις Τουρκίας να μετέχει στον πόλεμο κατά του ΙΚ
 
Φαίνεται ότι οι σφαγές και οι θηριωδίες των Τούρκων, δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν κάτω από το χαλί του μαύρου χρήματος των λόμπις. Τα λόμπις που εδώ και δεκαετίες εξαγόραζαν συνειδήσεις στην Ουάσιγκτον, ώστε να εξυπηρετείται η τουρκική βιαιότητα σε όλα τα επίπεδα.
 
Σε ένα άρθρο – σταθμό για τα δεδομένα της Αμερικής, η WSJ καλεί τις ΗΠΑ να αποσύρουν άμεσα την στρατιωτική τους βάση από την Τουρκία και να την μεταφέρουν στο Κουρδιστάν.
 
Στο βαρύ κατηγορώ του αρθρογράφου, αναφέρονται οι αποκαλύψεις του τέως  Αμερικανού πρέσβη, που είχε αποκαλύψει πως οι τζιχαντιστές δρούσαν με την απόλυτη στήριξη της Τουρκίας. 
 
Για τις ΗΠΑ η τουρκική "παραίτηση" είναι βαρύτερη από αυτήν των Βρετανών και των Γερμανών . Όχι μόνο η Άγκυρα δεν θα λάβει καμία στρατιωτική δράση θα απαγορεύσει επίσης στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ, που βρίσκεται λιγότερο από 100 μίλια από τα σύνορα τις Συρίας, για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ.
 
Στο “κατηγορώ” της εφημερίδας, εκτός από την άρνηση της Τουρκίας να δώσει την βάση για βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών, αναφέρονται δυο στοιχειά φωτιά κατά της:
 
– Η στήριξη του Μοχάμεντ Μόρσι και της μουσουλμανικής αδελφότητας
 
– Η στήριξη της Χαμάς
 
Εάν αυτό το άρθρο δεν εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες τότε η WSJ μόλις ανακοίνωσε την διάλυση της Τουρκίας.
 
defencenet.gr