8.9.14

Ρωσοκινεζικές ασκήσεις κατά της τρομοκρατίας για την προστασία του αγωγού που θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο στην Κίνα(vid)

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΥΙΓΟΥΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Koινές ρωσοκινεζικές ασκήσεις "κατά της τρομοκρατίας" διεξάγονται αυτές τις μέρες στα ρωσοκινεζικά σύνορα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τρανσβαϊκάλης. 
 
Στόχος των ασκήσεων είναι η αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών που και οι δύο χώρες θεωρούν ότι είναι πιθανό να συμβούν με υποκίνηση των ΗΠΑ, επειδή από εκεί θα περάσει ο αγωγός που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο, στην ενεργοβόρα κινεζική αγορά.
 
Και οι δύο υπερδυνάμεις θεωρούν ότι η τρομοκρατία έχει άμεση σχέση με τις ΗΠΑ και ότι ελέγχεται από αυτές ως μοχλός πίεσης προς επίτευξη γεωπολιτικών στόχων, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στη Συρία και τώρα στο Ιράκ, με την οργάνωση ISIL η οποία όπως πολλάκις έχουμε δημοσιεύσει εξοπλίστηκε, χρηματοδοτήθηκε, και εφοδιάστηκε από τις ΗΠΑ με στόχο την καταστροφή του Άσαντ στη Συρία ενώ ο αρχηγός της Abu Bakr al-Baghdadi, βάσει του τουρκικού Τύπου είχε εκπαιδευτεί από την CIA το 2005-2009, και το όνομά του ήταν Simon Eliot, ενώ υπάρχει και φωτογραφία του από συναντησή του με τον πρώην Αμερικανό προεδρικό υποψήφιο John Maccain στο έδαφος της Συρίας.
 
Οι ρωσοκινεζικές ασκήσεις παρακολουθήθηκαν από παρατηρητές του Συμφώνου της Σαγγάης, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση μετατροπής του σε ανατολικό "ΝΑΤΟ" που θα κοντράρει στα ίσια την Βορειοατλαντική Συμμαχία.
 
Το σενάριο των ασκήσεων περιλαμβάνει "επίθεση από τρομοκράτες στο κινεζικό έδαφος".Περιλαμβάνει τους Ουιγούρους Τούρκους οι οποίοι υποκινούνται από την Δύση και από πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ, για να προκαλούν ταραχές στην επαρχία Xinjiang, παρότι ακόμα και εκεί οι Ουιγούροι αποτελούν την μειοψηφία σε σχέση με τους Κινέζους Χαν.
 
Σύμφωνα με το σενάριο οι συνοριακές δυνάμεις των δύο χωρών εξουδετέρωσαν μια ομάδα τρομοκρατών στην Κίνα και μια άλλη που πέρασε τα σύνορα με σκοπό την παραλαβή οπλισμού από συνένοχους στην ρωσική επικράτεια. Τελικός σκοπός τους ήταν η καταστροφή "στρατηγικού" στόχου εντός της Κίνας, και πρόκειται για τον πε΄ριφημο αγωγό που θα προμηθεύσει την Κίνα με τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου από το 2018
 
"Τα τελευταία χρόνια το θέμα της τρομοκρατίας βρίσκεται είναι πολύ κρίσιμο λόγω της κατάστασης στο Ιράκ και στην Συρία. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις στην ασφάλεια της Κίνας και στην διεθνή ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος που αλλες χώρες έδειξαν τέτοιο ενδιαφέρον στην άσκησή μας" δήλωσε ο διοικητής των κινεζικών συνοριακών δυνάμεων Dong Li.
 
Η ανησυχία των δύο υπερδυνάμεων είναι
 
 
 defencenet.gr