6.9.14

Ημερομηνία-ορόσημο διάλεξε η Βρετανία: Tην 11η Σεπτεμβρίου θα βομβαρδίσει το ISIS

Σε μια ημερομηνία που έχει σημαδέψει την αρχή του 21ου αιώνα, την 11η Σεπτεμβρίου, είναι πιθανόν να ξεκινήσει η Βρετανία τον βομβαρδισμό του Ισλαμικού Κράτους  σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ντέιβιντ Κάμερον στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ.
Σύμφωνα με την Mirror ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα βρετανικά βομβαρδιστικά μπορούν να ξεκινήσουν τις αποστολές τους όταν σχηματιστεί η νέα ιρακινή κυβέρνηση και αυτό είναι προγραμματισμένο να γίνει την προσεχή Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου.
Βέβαια ο Μπαράκ Ομπάμα ακόμα δεν έχει απευθύνει επίσημο αίτημα στη Βρετανία για να λάβει μέρος στη «συμμαχία των προθύμων» που προσπαθεί να σχηματίσει ο αμερικανός πρόεδρος στη σύνοδο κορυφής.

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν Ομπάμα και Κάμερον ανακοινώθηκε ότι συμφωνήσαν να συνεχίσουν το διάλογο, γεγονός που υπονοεί ότι η τελική δράση ίσως απέχει ακόμα εβδομάδες.
Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός πάντως σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος ευθεία απειλή για την Βρετανία προσθέτοντας ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει «όλο το οπλοστάσιο» για να χτυπήσει τους τρομοκράτες που απειλούν να αποκεφαλίσουν τον Βρετανό πολίτη που κρατούν όμηρο.
 defencenet.gr