3.9.14

ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΑΖΟΦ Βίντεο-ντοκουμέντο: Ρωσόφωνοι με Su-25 "εξαυλώνουν" ουκρανικά τεθωρακισμένα

Ρωσόφωνοι βομβαρδίζουν ουκρανικούς στόχους στην περιοχή του Ντονέτσκ με τα αεροσκάφη Su-25 που έχουν καταλάβει εδώ και δύο περίπου μήνες. Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ένα από τα βομβαρδιστικά να εξαπολύει πύραυλο κατά στρατιωτικού στόχου του Στρατού του Κιέβου.
Είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνουν πώς έχουν στην κατοχή τους αεροσκάφη Su-25 της Ουκρανικής Αεροπορίας και μπορούν να τα απογειώνουν και να πλήττουν φάλαγγες ουκρανικών τεθωρακισμένων ή άλλους στρατιωτικούς στόχους στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας (τουλάχιστον προς το παρόν).

Επιβεβαιώνεται ωστόσο και η πληροφορία που πρώτο είχε μεταδώσει το defencenet.gr περί κατάληψης ουκρανικών Su-25 από τις δυνάμεις αυτοάμυνας. Κι αυτό εδώ και μήνες.
Οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας χρησιμοποίησαν τα αεροσκάφη Su-25 πρόσφατα, προκειμένου να βυθίσουν τα δύο ουκρανικά πολεμικά σκάφη που έπλεαν στη θάλασσα του Αζόφ,στέλνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα για το ποιος έχει το «πάνω χέρι» στη θάλασσα του Αζόφ, αλλά και πώς εξελίσσεται η μάχη για τον έλεγχο της Μαριούπολης.
Η επιχείρηση κατάληψης της Μαριούπολης μπορεί να έχει ακόμη λίγο δρόμο, αλλά οι ρωσόφωνοι κάνουν σταθερά βήματα προκειμένου να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες στην επίτευξη του στόχου αυτού.
Είναι δε βέβαιο πώς θα χρησιμοποιήσουν και τα εναέρια μέσα που διαθέτουν, όπως έπραξαν προχθές βομβαρδίζοντας τα δύο ουκρανικά πλοία, τη στιγμή που το Κίεβο επιχειρούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να υποστηρίξει πώς «τα πλοία χτυπήθηκαν από πυρά πυροβολικού». Αστειότητες…     
Δείτε το βίντεο:
 defencenet.gr