19.9.14

OI ΡΩΣΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ Συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ: Θα χτυπήσουν από κοινού τους ισλαμιστές της ΙSIL στη Μ.Ανατολή


Την από κοινού ανάληψη στρατιωτικής δράσης αποφάσισαν ΗΠΑ-Ρωσία εναντίον των εγκληματιών ισλαμιστών της ISIL στη διεθνή διάσκεψη στο Παρίσι. Oι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν στο Ιράκ μαζί με τους Γάλλους, ενώ η Ρωσία θα επιχειρήσει από το έδαφος της Συρίας χρησιμοποιώντας την βάση της Ταρτούς.
 
Η πληροφορία διέρρευσε από αραβικά ΜΜΕ που παρακολούθησαν τη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ, στο Παρίσι.Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ουάσιγκτον θα χτυπήσει ISIS και Αλ Νούσρα στο Ιράκ, μέσω των αμερικανικών βάσεων στη Σαουδική Αραβία και Κατάρ ενώ η Μόσχα θα αναλάβει τις αντίστοιχες επιθέσεις στη Συρία.
 
Η Μόσχα θεωρεί ότι τα μαητικά της θα διατρέξουν λιγότερους κινδύνους στο συριακό εναέριο χώρο όπου και θα έχει την υποστήριξη και του συριακού Στρατού, ο οποίος κάθε άλλο παρά αδρανής είναι σε σύγκριση με τον αδύναμο όπως αποδείχτηκε ιρακινό Στρατό.
 
Η συμφωνία φυσικά γίνεται αποδεκτή από την Συρία καθώς ο πρόεδρος Άσαντ δεν θέλει επ'ουδενί λόγο να δει αμερικανικά μαχητικά να πετούν πάνω από την Δαμασκό για να χτυπήσουν αυτούς που η Ουάσιγκτον χρηματοδοτούσε και εξόπλιζε επί σειρά ετών για να αιματοκυλίσουν την χώρα.
 
Σύμφωνο είναι και το Ιράν το οποίο βλέπει την άλλοτε άρχουσα σιιτκή πλειοψηφία στο Ιράκ να χάνει την εξουσία και να μειοψηφεί στις αποφάσεις. Το Ιράν δνε επιθυμεί μια ανεξέλεγκτη στρατιωτική δράση των Αμερικανών και θέλει όσο κανείς άλλος να μπουν και οι Ρώσοι στο παιχνίδι τους οποίους και εμπιστεύεται.
 
Ο Σ.Λαβροφ με δηλώσεις του δεν άφησε καμμια αμφιβολία για το τι θα ακολουθήσει:
 
"Οι αρχηγοί του “Ισλαμικού Κράτους” δεν θα πρέπει να θρέφουν καμία αυταπάτη ότι θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν δικό τους κράτος.Η αντίθεσή μας στην τρομοκρατία δεν πρέπει να θυσιαστεί για τις επιδιώξεις ανατροπής του καθεστώτους στη μια ή στην άλλη χώρα."
 
Αμέσως μετά περιέλαβε και τους Γάλλους τους οποίους κατέστησε υπέυθυνους καθώς αυτοί έριξαν μαζί με τις ΗΠΑ τον μακαρίτη συνταγματάρχη Μ.Καντάφι στην Λιβύη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κράτος παρίας, όπου πολέμαρχοι εξουσιάζουν διάφορα τμήματά του, και από τότε οι εξτρεμιστές σουνίτες ανά τον κόσμο πίστεψαν ότι μπορούν να καταλάβουν την εξουσία σε όλες τις αραβικές χώρες. Το δοκίμασαν στη Συρία, στο Ιράκ, αλλά και στην Αίγυπτο, όπου εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον πανίσχυρο αιγυπτιακό Στρατό από τον οποιο ηττήθηκαν με ευκολία.
 
"Αυτό ήταν η περίπτωση της Λιβύης όταν κάποιες χώρες εθελοτυφλούσαν στην άνοδο των εξτρεμιστών κατά την προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον Καντάφι. Τους έδιναν όπλα και τους υποστήριζαν με κάθε μέσο. Είδαμε τις συνέποιες αυτής της πολιτικής και στη Λιβύη και στο Μαλί."
 
Στη συνέχεια άσκησε κριτική για την απουσία της Συρίας και του Ιράν από τη διεθνή διάσκεψη καθώς όπως είπε πρόκειται για τους “φυσικούς συμμάχους” στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
 
Η Γαλλία συζητούσε το ενδεχόμενο πρόσκλησης στις δυο χώρες, αλλά οι ΗΠΑ ήταν αντίθετες. Ο Σ.Λαβρόφ απέκελισε κατηγορηματικά κάθε διαθεση των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν εντός συριακού εδάφους, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της και μη ζητώντας καμιά άδεια, έστω και τυπική καθώς η Συρία έχει δηλώσει έτοιμη για κάθε συνεργασία.
 
Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Μ.Ομπάμα προ ημερών έιχε απειλήσει τον πρόεδρο Μ.Άσαντ ότι "θα τον ρίξει εάν αντισταθεί στους βομβαρδισμούς της χώρας του"! Αμέσως μετά ο Τ.Κέρι δήλωσε "Δεν πρόκειται να συνεργασθούμε με τη Συρία… Θα κάνουμε ό,τι αυτοί δεν έκαναν ενώ είχαν την ευκαιρία να το κάνουν, δηλαδή να επιτεθούμε στην ΙSIS και να την εξουδετερώσουμε."
 
Η λογική καταρρέει. Χρόνια τους εξόπλιζαν για να πέσει ο "κακός" Μ.Άσαντ, και τώρα τον κατηγορούν γιατί δεν τους εξολοθρευσε, όταν πέρσι που τους είχε φέρει σε δύσκολο σημείο, διοργανώθηκε η απίστευτη προβοκάτσια με τα χημικα της Γκούτα, που στοίχισε στον συριακό Στρατό σε εδάφη, καθώς υποχώρησε υπό τον φόβο επικείμενων αμερικανικών βομβαρδισμών, αλλά και ανάγκασε την Συρία να παραδώσει το χημικό της οπλοστάσιο προς καταστροφή.
 
Εκ πρώτης όψεως η ISIL έχει παρεκτραπεί και πρέπει να καταστραφεί. Με μια προσεκτικότερη ματιά όμως έπαιξε τον ρόλο της αφού χάρις αυτήν ο αμερικανικός παράγοντας επιστρέφει στην Μέση Ανατολή, και μάλλιστα σαν "τιμωρός" των "κακών" ισλαμιστών.
 
 defencenet.gr