14.9.14

Πορεία για θερμή σύγκρουση - Τελεσίγραφο Obama προς Assad: «Εάν αντιδράσεις στους βαρβαρισμούς θα σε ανατρέψω»!

Λέτε να έβαλαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί τους σφαγείς ISIS να σφάξουν τους δημοσιογράφους για να βρουν δικαιολογία να επέμβουν στη Συρία; Απίθανο;
ΑΛΕΞ

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: «ΕΑΝ ΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ»


Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama να είναι πλέον αποφασισμένος να ανατρέψει τον Bashar Al Assad πάση θυσία, ξεκινώντας με την καταστροφή της συριακής Αεράμυνας βάζοντας «πλώρη»  για σύγκρουση με τη Ρωσία.

Μα άλλα λόγια ο Αμερικανός πρόεδρος λέει στον Assad ότι θα πρέπει να βλέπει να τη χώρα του να βομβαρδίζεται από τα αμερικανικά μαχητικά αλλά αυτός δεν θα πρέπει να αντιδράσει!
Αφού απέτυχε πριν ένα χρόνο περίπου να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας με πρόσχημα το χημικό οπλοστάσιο του συριακού Στρατού, χάρη στην αριστοτεχνική κίνηση της «αλεπούς» της ρωσικής διπλωματίας του υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov η νέα αφορμή δεν άργησε να έρθει με τη μορφή της ISIS βέβαια.
Η εξαγγελία του Αμερικανού προέδρου της «στρατηγικής του πρωτοβουλίας» για αναμέτρηση με την ISIS η οποία περιέχει και αεροπορικές επιδρομές στην Συρία είναι η αφορμή που έψαχνε όλο αυτό το διάστημα.
Δαμασκός και Μόσχα έκαναν σαφές πως αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση τόσο του Σ.Α. του ΟΗΕ όσο και της ίδιας της συριακής κυβέρνησης θα είναι καθαρή πράξη επίθεσης κάτι που το Assad δεν μπορεί να κάνει αποδεκτό.
Όπως αναφέρουν οι New York Times ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιχειρήσει να ανατρέψει το καθεστώς του Bashar al-Assad εάν αμερικανικά μαχητικά βληθούν πάνω από τη Συρία.
Επικαλούμενος συζητήσεις με επιτελείς του αμερικανού προέδρου ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρει ότι ο Obama τους είπε πως  «στην περίπτωση που η συριακή Αεράμυνα ανοίξει πυρ εναντίον αμερικανικών αεροσκαφών την ώρα που αυτά θα πετούν στον συριακό εναέριο χώρο, τότε αυτό θα απαντηθεί με την καταστροφή της».
Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σταμάτησε εκεί: Συνέχισε εκμυστηρευμένος «πως αυτό θα οδηγήσει στην ανατροπή του Assad» αποκαλύπτοντας τον πραγματικό του στρατηγικό στόχο, που δεν είναι άλλος  από την ανατροπή του Assad και το άνοιγμα των αγωγών μέσω Συρίας από το Κατάρ για την Ευρώπη για να κτυπηθεί η ρωσική οικονομία και η δικής της αγορά του φυσικού αερίου.
Εδώ βέβαια προκύπτουν και ορισμένα σημαντικά θέματα. Στο έδαφος της Συρίας υπάρχουν αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία χειρίζονται Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι. Τι θα γίνει στην περίπτωση που ένα τέτοιο σύστημα βληθεί από τα αμερικανικά αεροσκάφη και υπάρξουν νεκροί Ρώσοι;  Ποια θα είναι η απάντηση της Ρωσίας;
Αυτό βέβαια είναι κάτι που το γνωρίζει ο αμερικανός πρόεδρος και το επιτελείο του.
 Άλλωστε το όλο σχέδιο είναι έμπνευσης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών John Kerry ο οποίος ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεχάσει το «κάζο» που έπαθε πριν ένα χρόνο περίπου από την πρωτοβουλία Lavrov για τα χημικά της Συρίας.
Φυσικά και η αμερικανική Αεροπορία δεν πρόκειται να πλήξει στόχους της ISIS στη Συρία και φυσικά η συριακή Αεράμυνα δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής όταν τα αμερικανικά μαχητικά θα τη σημαδεύουν και θα την προσβάλλουν με βλήματα HARM. Θα είναι αναγκασμένη να απαντήσει.
Όσο για το ποιος έκανε την αρχή, για την έξωθεν καλή μαρτυρία,  βέβαια εκεί τα αμερικανικά ΜΜΕ πολύ απλά θα αναλάβουν το γνωστό τους ρόλο.
Είναι φανερό ότι ο Λευκός Οίκος αναζητά μια λύση τύπου «Λιβύης» και στην περίπτωση του Assad. Έχοντας δηλώσει πολλές φορές ότι η πολιτική του είναι όχι «άρβυλα στο έδαφος», θα επιχειρήσει να συντρίψει το συριακό Στρατό με αεροπορικούς βομβαρδισμούς αφήνοντας τον FSA, αυτό το ισλαμικό απολίθωμα της συριακής «αντιπολίτευσης» να προελάσει προς Δαμασκό.
Όσο για την ISIS θα κτυπηθούν συμβολικά κάποιοι στόχοι για να «ησυχάσει»  η διεθνής κοινή γνώμη, στην πραγματικότητα όμως πως μπορεί κανείς να μπορεί να ξεχωρίσει ένα μετριοπαθή αντάρτη από ένα της ISIS; Πολλοί ένοπλοι της ISIS θα καταφύγουν άλλες «μετριοπαθείς» ισλαμικές οργανώσεις μέχρι την πτώση του Assad και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένας αιματηρός «εμφύλιος» μεταξύ των διάφορων ισλαμικών φατριών για το ποιος θα επικρατήσει. Αυτό βέβαια λίγο ενδιαφέρει τις ΗΠΑ αφού θα έχουν επιτύχει  το στρατηγικό τους στόχο.
 defencenet.gr