2.9.14

Φρικτός αποκεφαλισμός και του δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου από το ISIS(upd)

Αμερικάνοι, ρίξτε τους χημικά, ρίξτε τους πυρηνικά, ρίξτε τους ότι θέλετε.Βγάλτε τους από τη μέση.Τι περιμένετε; Στο κάτω - κάτω,  είναι δημιουργήματά σας.                         ΑΛΕΞ
Αποκεφαλίστηκε και ο δεύτερος Αμερικανός δημοσιογράφος από τους "εκδοροσφαγείς" του ISIL μετά από ένα χρόνο ομηρεία περίπου.
Ο Στίβεν Σότλοφ είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. Στο κενό έπεσε έτσι η σπαρακτική έκκληση της μητέρας του να μην αποκεφαλιστεί ο γιος της.

Οι τζιχαντιστές σε ένα βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα απειλούν την κυβέρνηση του Ιράκ να υποχωρήσει από την «διαβολική συμμαχία με τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους».
Παράλληλα στο βίντεο οι εκτελεστές απειλούν ότι να εκτελέσουν και τον βρετανό όμηρο Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς.
Ο αποκεφαλισμός του Στίβεν Σότλοφ έγινε από έναν άλλο σφαγέα και όχι από τον γνωστό Βρετανό "ράπερ" που είχε σφάξει τον Τ.Φόλεϊ.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε μια πρώτη αντίδραση ανέφεραν ότι δεν μπορούν, για την ώρα, να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του κειμένου.
Ο Σότλοφ, ο οποίος συνεργαζόταν με τα περιοδικά Time και Foreign Policy, είχε θεαθεί για τελευταία φορά στη Συρία τον Αύγουστο του 2013.
Στο βίντεο με τίτλο «Ένα δεύτερο μήνυμα για την Αμερική» ο Σότλοφ εμφανίζεται, πάλι με μια πορτοκαλί φόρμα όπως αυτή των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, πριν εκτελεστεί δι' αποκεφαλισμού από έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως και ο Φόλεϊ, ο Σότλοφ λίγο πριν την εκτέλεσή του ακούγεται να λέει: "Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή. Ομπάμα η εξωτερική πολιτική σου για επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι είχε στόχο την προστασία της Αμερικής και των συμφερόντων της, αλλά τότε γιατί πληρώνω εγώ με τη ζωή μου το τίμημα για την εμπλοκή σου;".
Στη συνέχεια το βίντεο επιστρέφει στον τζιχαντιστή που απειλεί ότι όσο οι αμερικανικοί πύραυλοι «συνεχίζουν να πέφτουν στον λαό μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να πέφτει στο λαιμό του λαού σου».
Ο Στίβεν Σότλοφ, 31 ετών, απήχθη πριν από ένα χρόνο στη Συρία. Ωστόσο, στο βίντεο του αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη βδομάδα, εμφανίζεται και ο Στίβεν, ντυμένος με πορτοκαλί στολή.
 
Οι τζιχαντιστές δήλωσαν στο βίντεο ότι ο Σότλοφ, 31 ετών, θα είναι ο επόμενος όμηρος που θα εκτελέσουν, αν οι ΗΠΑ δεν σταματήσουν να βομβαρδίζουν θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ.
 
Η μητέρα του στο βίντεο στο οποίο έκανε έκκληση να απελευθερωθεί, αναφέρει:
 
«Απευθύνω ένα μήνυμα σε εσάς, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αλ Κουράισι αλ Χουσάινι, χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους. Είμαι η Σίρλεϊ Σότλοφ. Ο γιος μου Στίβεν είναι στα χέρια σας. Εσείς, ο χαλίφης, μπορείτε να του δώσετε αμνηστία. Σας παρακαλώ να απελευθερώσετε το παιδί μου».
 

 

Τμήμα ειδησεων defencenet.gr