14.9.14

Ισραήλ: «Εάν η ISIS φτάσει στην Ιορδανία θα κτυπήσουμε»

Σε συνομιλίες που είχαν Ισραηλινοί με Αμερικανούς επισήμους αναφορικά με την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση της ISIS όπως αναφέρει ο ισραηλινός Τύπος το Τλε Αβίβ έκανε ξεκάθαρο «πως εάν η ISIS φτάσει στην Ιορδανία τότε δεν  θα έχει άλλη επιλογή από το να δράσει».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι Ισραηλινοί φέρονται ικανοποιημένοι από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Β. Ιράκ λέγοντας πως ήδη έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα βοηθώντας τις κουρδικές δυνάμεις να κάνουν προόδους στην ανακατάληψη εδαφών από την ισλαμική οργάνωση.

Τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν σε ποιες ενέργειες θα καταφύγει το Ισραήλ αλλά είναι προφανές ότι αυτές θα αφορούν την αναχαίτιση της οργάνωσης από το να περάσει τα σύνορα του Ισραήλ από την Ιορδανία πραγματοποιώντας επιδρομές σε ισραηλινούς στόχους. .
Όπως αναφέρει to Times of Israel το Ισραήλ ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ παρέχοντας δορυφορικά δεδομένα για τις θέσεις της ISIS όσο και πληροφορίες για ευρωπαίους εθελοντές οι οποίοι μέσω Τουρκίας φτάνουν στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν με την οργάνωση.
Την περασμένη Πέμπτη  ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu είχε δηλώσει πως η χώρα του κάνει αυτό που της αναλογεί αναφορικά με τις προσπάθειες για την αναχαίτιση των τζιχαντιστών και της τρομοκρατίας αν και όπως είπε «δεν είναι όλες αυτές οι ενέργειες της Ιερουσαλήμ γνωστές στον ευρύ κοινό».
Πάντως και μη ξεχνώντας το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα προειδοποίησε πως εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα αυτό θα αποτελέσει τον «απόλυτο τρόμο», λέγοντας επίσης πως οι προσπάθειες για αποδυνάμωση των σουνιτών δεν πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του σιιτικού εξτρεμισμού.
defencenet.gr