4.9.14

"ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIL ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΑΝ M.Oμπάμα-Ντ.Κάμερον: "Μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Ευρώπη με στόχο την Ρωσία"

Αποφασισμένοι να δημιουργήσουν στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ρωσία στην Ανατολική Ευρώπη εμφανίζονται με κοινό τους άρθρο οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητώντας μόνιμη δύναμη ταχείας αντίδρασης που θα περιλαμβάνει επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις, ικανές «να αναπτυχθούν οπουδήποτε στον κόσμο πολύ γρήγορα». Αφορμή αποτελεί η ουκρανική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν όταν με συντονισμένες ενέργειες δικών τους πρακτόρων εκδίωξαν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Β.Γιανουκόβιτς.

Mε απίστευτο θράσος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ν.Κάμερον χαρακτήρισαν σε κοινό τους άρθρο "βάρβαρους δολοφόνους"  τους τζιχαντιστές του ISIL που οι ίδιοι δημιούργησαν, εξόπλισαν και εφοδίασαν. Είναι καταπληκτικό πως έχει πέσει γενική αμνησία σε ηγέτες και ΜΜΕ, όταν αυτούς τους τύπους τους χαρακτήριζαν πριν 2 χρόνια "μαχητές της ελευθερίας". 
Γνωστή πλέον είναι και η ιστορία του αρχηγού της ISIL που το όνομά του ήταν Simon Eliot  και έβγαζε φωτογραφίες μαζί με τον γερουσιαστή και πρώην προεδρικό υποψήφιο των ΗΠΑ John Maccain, στο έδαφος της Συρίας. Όπως και ότι εκπαιδέυτηκε από την CIA το 2005-2009 πάντα σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εμφανίζονται με κοινή γραμμή απέναντι στη Ρωσία σχετικά με τη κρίση στην Ουκρανία, αλλά και απέναντι στην αντιμετώπιση των τζιχανιστών μετά και τις δύο εκτελέσεις αμερικανών δημοσιογράφων on camera, σε άρθρο τους που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εφημερίδα «The Times».
Ειδικότερα, για τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία, οι δυο ηγέτες γράφουν: «Η Ρωσία έχει παραβιάσει τους διεθνείς κανόνες με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και την αποστολή στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας που απειλεί και υπονομεύει τα θεμέλια ενός κυρίαρχου κράτους».
Προφανώς η εκδίωξη του νόμιμου προέδρου Β.Γιανουκόβιτς στο δικό τους λεξιλόγιο δεν αποτελεί πραξικοπημα και απειλή της ανεξαρτησίας μιας χώρας.
«Με τη Ρωσία, να προσπαθεί να εξαναγκάσει ένα κυρίαρχο κράτος να εγκαταλείψει το δικαίωμά του για τη δημοκρατία και να καθορίζει το μέλλον του με την κάνη ενός όπλου, εμείς πρέπει να υποστηρίξουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας να καθορίσει το δικό της δημοκρατικό μέλλον και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να αυξήσουμε την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί» συνεχίζουν.
Το άρθρο των δυο ηγετών,που τιτλοφορείται:«Δεν θα δειλιάσουμε μπροστά στους βάρβαρους δολοφόνους» και δημοσιεύθηκε λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέρει ότι η συμμαχία θα πρέπει να θεσπίσει μια «μόνιμη» παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη, η οποία να υποστηρίζεται από μια δύναμη ταχείας αντίδρασης που θα περιλαμβάνει επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις, ικανές «να αναπτυχθούν οπουδήποτε στον κόσμο πολύ γρήγορα».
Οι Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον καλούν επίσης τα μέλη του ΝΑΤΟ να εκπληρώσουν το στόχο του 2% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες, προκειμένου να αποδείξουν ότι «η συλλογική μας αποφασιστικότητα είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ». Φυσικά εδώ γελάμε, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας η οποία δεν αγοράζει πλέον ούτε...πιστόλι ελέω Μνημονίου.
Οι Ομπάμα και Κάμερον αναφέρουν επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία μπορούν να ηγηθούν των προσπαθειών για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης. «Αν οι τρομοκράτες πιστεύουν ότι θα μας αποδυναμώσουν οι απειλές τους δεν θα μπορούσαν να είναι πιο λάθος. Χώρες όπως η Βρετανία και η Αμερική δεν θα πτοηθούν από τους βάρβαρους δολοφόνους», αναφέρουν οι δυο ηγέτες σχετικά με τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.