1.9.14

Εκδηλώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου στο Βίτσι για το τέλος του εμφυλίου πολέμου [εικόνες]

Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, στην κορυφή του όρους Βίτσι στην Καστοριά, η Χρυσή Αυγή, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τη μνήμη των πεσόντων ηρώων του Ελληνικού  Στρατού στις μάχες του Βίτσι και του Γράμμου το καλοκαίρι του 1949 που οδήγησαν στο τέλος του εμφυλίου πολέμου.
 
Εκατοντάδες μέλη έδωσαν το παρών το πρωί της Κυριακής και παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στρατιωτών του Ελληνικού Στρατού. Η προσέλευση του κόσμου ήταν συνεχής μέχρι τις μεσημεριανές ώρες και ήταν η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων.
 
Μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου από τους γειτονικούς νομούς της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Κοζάνης, των Γρεβενών, της Έδεσσας και από όλη σχεδόν τη Μακεδονία έδωσαν το παρόν στο προσκλητήριο της Χρυσής Αυγής.
 
Στο χώρο βρέθηκαν οι βουλευτές του Κινήματός μας, Ηλίας Παναγιώταρος και ο πρόσφατα αποφυλακισμένος, Ματθαιόπουλος Αρτέμης. Ήταν οι μόνοι βουλευτές πολιτικού κόμματος, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν έστειλε απεσταλμένους του.
 
Οι βουλευτές καθώς και μέλη της Χρυσής Αυγής, βρέθηκαν αρχικά στην επιμνημόσυνη δέηση και έπειτα μετέβησαν στο χώρο, μπροστά από το μνημείο, που αρχικά δόθηκε ένα σύντομο Ιστορικό των μαχών εκείνης της περιόδου και των γεγονότων που οδήγησαν στο τέλος του εμφυλίου πολέμου.
 
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, που δύο στρατιώτες στο όρος Βίτσι, βρέθηκαν ξανά μετά από χρόνια.Η εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
 
 
 defencenet.gr