12.9.14

Έως και κατάσχεση ακινήτου για απλήρωτα κοινόχρηστα


Όταν κάποιος δεν πληρώνει οι συνέπειες μπορεί να είναι δυσμενείς, οι οποίες ξεκινούν από την εγγραφή στη λίστα του Τειρεσία και φτάνουν έως στην κατάσχεση ακινήτου

Μέχρι και στην κατάσχεση ακινήτου μπορεί να φτάσει η δικαστική διεκδίκηση των κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες που δεν πληρώνονται από ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές. Αυτό αναφέρουν νομικοί κύκλοι που τονίζουν ότι το φαινόμενο αδυναμίας πληρωμής των κοινοχρήστων βαίνει αυξανόμενο. Σύμφωνα με τη "Δημοκρατία" πάνω από το 50% των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών καθυστερεί να πληρώσει τα κοινόχρηστα.



Μάλιστα όταν κάποιος δεν πληρώνει οι συνέπειες μπορεί να είναι δυσμενείς, οι οποίες ξεκινούν από την εγγραφή στη λίστα του Τειρεσία και φτάνουν έως στην κατάσχεση ακινήτου.
Η διαδικασία έχει ως εξής. Όταν κάποιος δεν πληρώνει ο διαχειριστής συγκαλεί γενική συνέλευση με κύριο θέμα τη δικαστική είσπραξη των κοινοχρήστων. Στη συνέχεια ο διαχειριστής ορίζει το δικηγόρο και ξεκινά η διαδικασία. Ο φάκελος πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα ειδοποιητήρια και ο δικηγόρος στέλνει αρχικά εξώδικο.
Αν ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκριθεί τότε ο δικηγόρος προβαίνει στην έκδοση διαταγής πληρωμής και το όνομα του οφειλέτη φιγουράρει στον Τειρεσία.
Εάν ο ιδιοκτήτης δεν πληρώσει, τότε ο δικηγόρος με την απόφαση διαταγής πληρωμής προχωρά σε κατάσχεση ακινήτου στο υποθηκοφυλακείο.
Εναλλακτικά μπορεί να προχωρήσει κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών εφόσον το υπόλοιπο ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

http://www.news.gr/