11.9.14

Καμία συμφωνία με το Ισραήλ λόγω Γάζας λέει η Τουρκία…

H Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε καμία ενεργειακή συμφωνία με το Ισραήλ μέχρι να υπάρξει μόνιμη ειρήνη στην περιοχή, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.
«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα ενεργειακά προγράμματα ως προαπαιτούμενο της ειρήνης. Δεν μας απασχολεί ποτέ η οικονομική παράμετρος ενός προγράμματος, χωρίς την πολιτική του πλευρά. Η εθνική μας πολιτική βασίζεται σε αυτή την αρχή», είπε ο Γιλντίζ, εγκαινιάζοντας διεθνές φόρουμ με θέμα «Ενεργειακές προοπτικές στη Μεσόγειο», οι εργασίες του οποίου πραγματοποιούνται στην Άγκυρα.

Ο Γιλντίζ αρνήθηκε ότι το ισραηλινό φυσικό αέριο διοχετεύεται στην αγορά μέσω Τουρκίας. Αρνήθηκε επίσης, ότι η Τουρκία είχε προμηθεύσει με αεροπορικά καύσιμα το Ισραήλ. «Χωρίς μόνιμη κατάπαυση του πυρός, η οποία θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, δε σκεφτόμαστε καν κάποια ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ», τόνισε.
«Επειδή δεν το βλέπουμε πλέον στις ειδήσεις δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα απάνθρωπα γεγονότα που συνέβησαν στη Γάζα», κατέληξε ο υπουργός του Ερντογάν, παριστάνοντας για λογαριασμό της χώρας του, για μια ακόμη φορά, τον προστάτη των Παλαιστινίων.
DEFENCE-POINT