3.9.14

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ - ΑΝ... ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ Οι τζιχαντιστές απειλούν με αεροπορικές επιθέσεις "αυτοκτονίας" κατά ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο

Οι ισλαμιστές-τζιχαντιστές απειλούν τώρα και τη Ρωσία με "επιθέσεις-αυτοκτονίας" κατά στόχων πολεμικών πλοίων ή πλοίων ρωσικών συμφερόντων που πλέουν στη Μεσόγειο. Για τις επιθέσεις αυτές, όπως ισχυρίζονται τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (IS) θα χρησιμοποιηθούν πολεμικά αεροσκάφη που έχουν καταλάβει στη Συρία.
Ο λόγος που βάζουν στο… στόχαστρο τη Ρωσία με αναφορά και στο πρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η στήριξη που παρέχει στον Σύριο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσσαντ προκειμένου ο στρατός της χώρας να εξοντώσει τους ισλαμιστές αντάρτες και να ανακαταλάβει πόλεις και περιοχές.

Όπως αναφέρει το «MigNews», το IS προχώρησε στην ανάρτηση ενός βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένας τζιχαντιστής πάνω σε ένα παλιό αεροσκάφος της Συριακής Αεροπορίας να απειλεί ευθέως τη Ρωσία με επιθέσεις κατά στόχων ρωσικών συμφερόντων.
  
Ανάμεσα στους στόχους του IS, βρίσκονται πολεμικά πλοία της Ρωσίας και εμπορικά ή άλλα πλοία ρωσικών συμφερόντων που πλέουν στη Μεσόγειο.
Επίσης, ο τζιχαντιστής προειδοποιεί τον Β.Πούτιν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη που στάλθηκαν από τη Μόσχα στον Άσσαντ θα χρησιμοποιηθούν για την απελευθέρωση της Τσετσενίας και του Καυκάσου. «Αυτά είναι τα αεροσκάφη που πούλησες στον Άσσαντ. Τώρα αυτά τα μαχητικά θα επιστρέψουν για να απελευθερώσουν την Τσετσενία και τον Καύκασο», αναφέρει.
Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει αν τα αεροσκάφη που βρίσκονται στη αεροπορική βάση της Συρίας που κατέλαβαν προ ημερών οι τζιχαντιστές λειτουργούν ή αν οι ίδιοι μπορούν να τα θέσουν σε λειτουργία και να τα πετάξουν.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα επρόκειτο για επιθέσεις αυτοκτονίας, αφού η Ρωσική Αεροπορία θα τα καταρρίψει με το που απογειωθούν. Αν… απογειωθούν. Δεν μιλάμε να προσεγγίσουν ρωσικά πολεμικά πλοία.
defencenet.gr