5.9.14

Νέα αεροπορική τραγωδία – Συντριβή “ακυβέρνητου” αεροσκάφους στον Ατλαντικό Ωκεανό

Ακόμα μία αεροπορική τραγωδία προστίθεται στις ήδη αρκετές που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, καθώς ένα εξαθέσιο αεροσκάφος, το οποίο αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη με τελικό προορισμό τη Φλόριντα, συνετρίβη στον ωκεανό, βορειοανατολικά του Πορτ Αντόνιο στη Τζαμάικα, αφού νωρίτερα πετούσε για ώρες ακυβέρνητο.
Βορειοανατολικά της Τζαμαίκα ήταν το τελευταίο ίχνος στα ραντάρ του μικρού αεροπλάνου που πετούσε ακυβέρνητο για κάποια ώρα το βράδυ της Παρασκευής σημαίνοντας συναγερμό στις αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα σε απόσταση 14 μιλίων βόρεια του Πορτ Αντόνιο.
 
Η περιοχή όπου καταγράφηκε από τα ραντάρ το τελευταίο σήμα του αεροσκάφους
 



Το αεροπλάνο τύπου Socata TBM 700 πέρασε νωρίτερα από τον εναέριο χώρο της Κούβας, αφού προηγουμένως είχε περάσει από τις ΗΠΑ. Δύο πολεμικά αεροσκάφη F-15 σηκώθηκαν αμέσως και το συνόδευσαν ως τα όρια της Κούβας, καθώς οι επιβαίνοντες δεν ανταποκρίνονταν στις προσπάθειες επικοινωνίας που κάνουν από το έδαφος οι υπεύθυνοι του πύργου ελέγχου. 
 
Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο πέρασε πετώντας πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, είναι μικρού μεγέθους και απογειώθηκε από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης με προορισμό την Νάπολι της Φλόριντα. 

Οι πιλότοι των αμερικανικών μαχητικών που το συνόδευαν ανέφεραν πως από τον πάγο που είδαν στα παράθυρά του, πιθανώς να υπήρχε πρόβλημα με τη συμπίεση στην καμπίνα.
 
Το αεροπλάνο μεταφέρει 6 ή 7 άτομα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr