7.9.14

Σε επιφυλακή οι αρχές στον Έβρο – Κίνδυνος να υπερχειλείσει ο ποταμός


Τα τελευταία 24ωρα, στο πόδι βρίσκονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ λόγω της άνοδος της στάθμης του ποταμού Έβρου μετά και τις βροχοπτώσεις που πλήττουν τη γειτονική χώρα αλλά και την περιοχή. 
 
Σύμφωνα με τα σταθμήμετρα που έχουν τοποθετηθεί στον ποταμό Έβρο και ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ροή στον σταθμό μέτρησης του Σβίλενγκραντ έχει φτάσει τα 1.208 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο με όριο επιφυλακής τα 1.100 με τον σταθμό αύξησης να κυμαίνεται στο 1,41%.
 
Την περιοχή του Ορμενίου και των Δικαίων επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου μαζί με κλιμάκιο μηχανικών για να εκτιμήσουν την όλη κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται σταθερή.
 
Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες των παρέβριων περιοχών λόγω της αύξηση των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, δια του ποταμού Έβρου:
Να μην πλησιάζουν αναχώματα και άλλα επικίνδυνα σημεία.
 
Να μη διέρχονται από πλημμυρισμένες περιοχές, εάν δεν είναι απόλυτα βέβαιοι για το βάθος του νερού και την κατάσταση του οδοστρώματος που δεν είναι ορατό.
 
Να παρακολουθούν συνεχώς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ραδιόφωνα, τηλεόραση)
 
Να συμμορφώνονται άμεσα στις οδηγίες και υποδείξεις των πολιτικών και αστυνομικών Αρχών.
 
Επίσης συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς του Επαρχιακού, Εθνικού και Δημοτικού δικτύου στα νησιά της Σαμοθράκης και της Θάσου που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, παρά την αποκατάσταση του οδικού δικτύου από συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων υπάρχουν σημεία που παραμένουν επικίνδυνα.
 
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
 
 defencenet.gr