14.9.14

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Βενιζέλος εναντίον ΓΑΠ! (Γραφικότητες)

Κατά τη δευτερολογία του στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να θάψει το «τσεκούρι του πολέμου», αλλά εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.
 
«Εγώ δεν έχω εισηγηθεί ποτέ αλλαγή συμβόλων (σ.σ. αναφερόμενος στην πρόθεση Παπανδρέου το 2004 να αλλάξει ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ)», τόνισε με νόημα, καρφώνοντάς τον και αναζωπυρώνοντας εκ νέου τη μεταξύ τους κόντρα.
 
«Αλλά δε δέχομαι εξ αριστερών κριτική για τη σύμπραξη μας σε κυβέρνηση ανάγκης με τη ΝΔ από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή. Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου», συμπλήρωσε καυστικά σε πολύ υψηλούς τόνους, για να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος:
 
«Δε μπορώ να παρακολουθώ το θέαμα της απότομης στροφής ποτέ στα δεξιά και πότε στα αριστερά χωρίς ζώνη, στη Formula 1 αυτό σε βγάζει εκτός στροφής».
 
Από τα πυρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δε... γλίτωσε ούτε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς οι δυο άνδρες βρίσκονται σε «πόλεμο» από την περασμένη Παρασκευή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διερωτήθηκε «πότε ανακαλύψατε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στον υπουργό Μεταφορών.
 
«Δε δέχομαι το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται ουρά των καιροσκόπων του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μ’ αρέσει οι συμφωνίες που γίνονται, με συμφέροντα, που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας.
 
Αυτό που τους ερεθίζει είναι ο υψηλός βαθμός ανεξαρτησίας μας. Ας μετρήσουμε τις διαδρομές μας και πόσο έχει συμβάλλει ο καθένας. Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι θέλω να παρατείνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι τιμή και τεράστιο βάρος.
 
Έχουμε τη διπλή υποχρέωση να φτιάξουμε την ιστορία και να την αφηγηθούμε, ταυτόχρονα, κι αυτά θα τα κάνουμε στον πλατύ ορίζοντα της Δημοκρατικής Παράταξης και της εθνικής στρατηγικής», κατέληξε αιχμηρά, αναφερόμενος στα εσωκομματικά ζητήματα της παράταξης.
 defencenet.gr