13.9.14

Η Σκωτία δημιουργεί… σκέψεις ανεξαρτητοποίησης και στην Ουαλία!

Στις 18 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι της Σκωτίας ψηφίζουν για το αν η χώρα τους θα παραμείνει στο… άρμα του Ηνωμένου Βασιλείου ή αν θα ακολουθήσει έναν δικό της μοναχικό δρόμο.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν… ντέρμπι ανάμεσα στο “ναι” και το “όχι” και ασφαλώς η ψηφοφορία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Η κυβέρνηση Κάμερον ασφαλώς δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο… αποχώρησης της Σκωτίας, ωστόσο, δεν αποκλείεται σύντομα να αποκτήσει και νέο πονοκέφαλο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Guardian την Παρασκευή, η Σκωτία άνοιξε την όρεξη και ορισμένων Ουαλών, που έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του.
Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα στη Σκωτία, στην Ουαλία βλέπουν πως θα μπορούσε και στη χώρα τους να γίνει ένα ανάλογο δημοψήφισμα. Κάποιοι φορείς μάλιστα ισχυρίζονται πως υπέρ της ανεξαρτησίας θα μπορούσε να ταχθεί ένα μεγάλο ποσοστό των Ουαλών.
Οι πρώτες… ζυμώσεις λοιπόν έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται στην τοπική κοινωνία και θεωρείται βέβαιο πως αν τελικά η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί, τότε θα επιχειρήσει και η Ουαλία μία ανάλογη… έξοδο.
Πάντως, πολλοί είναι οι Ουαλοί που εκτιμούν πως η χώρα τους δεν έχει την ίδια οικονομική δύναμη με τη Σκωτία και δεν πρέπει να ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις.
http://ysterografa.gr/