6.9.14

Ισλαμικές περιπολίες σε γερμανική πόλη σημαίνουν συναγερμό

Η αστυνομία της πόλης Βούπερταλ στη Γερμανία ψάχνει τρόπο να σταματήσει ομάδα… γενειοφόρων νεαρών ισλαμιστών σαλαφιστών, που έχει εντοπιστεί να περιπολεί στους δρόμους της πόλης γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, έχοντας ανακηρύξει την πόλη ως «Ζώνη Ελεγχόμενη από τη Σαρία», δηλαδή τον ισλαμικό νόμο!
Οι νεαροί που είναι ηλικίας από 19 έως 33 ετών, θέλουν να… επιβάλουν την τάξη, καθώς η πόλη των 340.000 κατοίκων φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή και ό,τι συνεπάγεται αυτή. Έτσι, απλά, ανέλαβαν τον ρόλο που έχει η θρησκευτική αστυνομία σε θεοκρατικά καθεστώτα όπως αυτό του Ιράν, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας…

Οι νεαροί προβαίνουν σε αυστηρές συστάσεις φορώντας πορτοκαλί ζώνες που γράφουν «Αστυνομία της Σαρίας» (!!!) και μοιράζουν φυλλάδια που ζητούν από τον κόσμο να μην καταναλώνει αλκοόλ και ναρκωτικά, να μην παίζει τζόγο, να μην παρακολουθεί συναυλίες, να μην ασχολείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την πορνογραφία και να μην επισκέπτεται οίκους ανοχής!
Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει σαφές αδίκημα το οποίο να διαπράττουν ώστε να τους «μαζέψει» η αστυνομία, η οποία διερευνά μήπως μπορεί να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου περί παράνομης συγκέντρωσης, μπας και ελεγχθεί το ανώμαλο στην κυριολεξία φαινόμενο.
Ο πληθυσμός της πόλης έχει διαμαρτυρηθεί κατ’ επανάληψη για την παρενόχληση που υφίσταται, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «θερμή γραμμή» όπου μπορούν να καταθέσουν οτιδήποτε παρατηρούν να συμβαίνει στην πόλη από την ομάδα αυτή.
Πολλοί μιλούν για πρόκληση και εκφοβισμό και ακόμα περισσότεροι σταδιακά αντιλαμβάνονται ότιεάν δεν καταστρέψεις το αυγό του φιδιού, ίσως διαπιστωθεί στο μέλλον ότι είναι πλέον πολύ αργά. Προς το παρόν οι αρχές «ψάχνονται» να διαπιστώσουν εάν οι νεαροί ενθαρρύνουν ισλαμιστές που γνωρίζουν να ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ για να περάσουν… ταχύρυθμα σεμινάρια τζιχαντιστικής εκπαίδευσης.
defence-point