5.9.14

Βράζει η Μόσχα κατά του Ε.Βενιζέλου - Δήλωση του στρατιωτικού διοικητή του Κρεμλίνου εναντίον του

Εμείς τον έχουμε προ...γραμμένο! ΑΛΕΞ
"Προγραμμένο" τον έχουν τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στην Μόσχα για την στάση του και την συμπεριφορά του απέναντι στην Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η ουκρανική κρίση και πλέον ανασύρουν και παλαιούς "φακέλους" από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας για να τεκμηριώσουν ότι γενικά ο Ε.Βενιζέλος παίζει συστηματικά παιχνίδια κατά της Ρωσίας. 

Και πλέον προχώρησαν σε μια δήλωση που "καίει", αφού έγινε από τον ίδιο τον στρατιωτικό διοικητή του Κρεμλίνου.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Μετά το "εγκεφαλικό" που έπαθαν στην Μόσχα όταν τον είδαν στο Κϊεβο να αγκαλιάζεται και να συμπαραστέκεται στους νεοναζί κυβερνητικούς που συμμετείχαν στην "κυβέρνηση" των ανδρείκελων που διαδέχθηκε τον εκλεγμένο πρόεδρο Β.Γιανουκόβιτς, μια σειρά αποφάσεων και κινήσεων του Ε.Βενιζέλου έχει προκαλέσει κάτι παραπάνω από οργή στην Μόσχα.
Και δεν είναι τυχαίο πώς οταν τέθηκε στο Κρεμλίνο το θέμα της χαλάρωσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα η ύπαρξη του Ε.Βενιζέλου στο ΥΠΕΞ βάρυνε αποφασιστικά, όχι απλώς να μην υπάρχει η παραμικρή "χαλάρωση" για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά να γίνει ιδιαίτερα σκληρή και "να μην περάσει ούτε ελληνικό ροδάκινο τα ρωσικά σύνορα"!
Επειτα, πριν από δύο μήνες εμπόδισε ένα ελληνικό άρμα LEO2HEL να συμμετάσχει στο δίαθλο αρμάτων μάχης που διοργανώθηκε από τον ρωσικό Στρατό, μια διεθνή οργάνωση στην οποία συμμετείχαν 12 χώρες απ'όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι θα κατέβαλαν τα έξοδα μεταφοράς του με ένα γιγαντιαίο μεταφορικό αεροσκάφος Αn-225.
Πριν μερικές ημέρες παρά την πίεση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλου να μεταβεί μια μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Μόσχα για να συμμετάσχει σε ένα απλό εορταστικό γεγονός, το φεστιβάλ «Ο Πύργος του Σωτήρος» (Σπάσκαγια Μπάσνια), με στρατιωτικές και παραδοσιακές μπάντες από όλον τον κόσμο, στο οποίο συμμετείχαν διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ,πάλι ο Ε.Βενιζέλος, αρνήθηκε να εγκρίνει την μετάβαση και εισηγήθηκε στον Α.Σαμαρά να μην πάει η μπάντα στην Μόσχα.
O πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν, αναφέρουν πηγές του defencenet.gr από την Μόσχα, ενημερώθηκε για την στάση του Ε.Βενιζέλου και έχει ενοχληθεί για την συμπεριφορά και την στάση του (τον θυμήθηκε από την εποχή που ως υπουργός Εθνικής Αμυνας,  σαμποτάρισε την διακρατική συμφωνία για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL).
Και η οργή του ίδιου του Ρώσου προέδρου καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Στρατιωτικός Διοικητής του Κρεμλίνου, Σεργκέι Χλέμπνικοφ, προχώρησε σε μια έμμεση αλλά σαφή δήλωση κατά του Ε.Βενιχέλου, από αυτές που σίγουρα δεν συνηθίζονται σε τέτοιο επίπεδο, ειδικά για ήσσονος σημασίας γεγονότα όπως το μπλοκάρισμα της αποστολής της μπάντας της ΠΑ στην Μόσχα:
"Γνωρίζω ότι το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας προσπάθησε ως το τέλος ώστε η μπάντα της Αεροπορίας σας να έλθει στη Μόσχα. Αλλά το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τήρησε εντελώς αντίθετη στάση. Κρίμα. Ξέρουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την απόφαση αυτή (σ.σ.: ο Ε.Βενιζέλος) και λυπούμαστε πολύ.
Το φεστιβάλ δεν εντάσσεται στην αμυντική, στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, είναι μια πολιτιστική δραστηριότητα με ανεξάρτητη οντότητα, όπου συμμετέχουν και στρατιωτικοί, οι οποίοι είναι επίσης άνθρωποι.
Ήλπιζα ότι θα έρθει τουλάχιστον κάποιος από τους διοικητές της μπάντας ή άλλος εκπρόσωπος από την Ελλάδα.
Τους προσκαλέσαμε και φανταζόμασταν ότι θα πιούμε μαζί μια ρακή ή κάποιο αντίστοιχο παραδοσιακό ποτό, θα μιλήσουμε φιλικά και θα συζητήσουμε τα κοινά μας ενδιαφέροντα.
Δεν θα θέλαμε κάποιοι τρίτοι να μας εμποδίζουν να είμαστε φίλοι, όταν έχουμε τόσους ταλαντούχους, αξιόλογους και ωραίους ανθρώπους, που μπορούν να πουν τόσα πολλά. Και πάλι κρίμα…".
Δεν πειράζει. Ηταν η μπάντα της τουρκικής Αεροπορίας παρούσα...
 defencenet.gr