1.9.14

Κουρδικό-Α/ΓΕΕΘΑ: Ο Ερντογάν δεν μας έχει ενημερώσει…

«Άδειασε» κανονικά τον Ερντογάν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, δηλώνοντας δημόσια ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιεχόμενο του οδικού χάρτη για την επίλυση του Κουρδικού.
Οι τριβές του Ερντογάν με την ηγεσία του στρατεύματος δεν είναι μυστικό, πολλοί υποστηρίζουν αυτή είναι μια κατάσταση που δεν ενθουσιάζει τον νέο πρόεδρο, ο οποίος αντιλαμβάνεται πως δεν επαρκούν οι ορδές των ισλαμιστών για να είναι η χώρα του ισχυρή…

Ο στρατηγός Νεζντέτ Οζέλ δήλωσε, κατά τη διάρκεια των τουρκικών εορτασμών για την νίκη τους εναντίον των Ελλήνων στη Μικρά Ασία το 1922, πως η κυβέρνηση έχει την πολιτική της επί του θέματος και την ακολουθεί.
«Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα για τον οδικό χάρτη επί της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε πει ότι θα ενημερωθούμε, αλλά δεν λάβαμε καμία ενημέρωση ακόμα», είπε ο στρατηγός. «Θα σχολιάσουμε το σχέδιο όταν το δούμε», κατέληξε.
Ερωτηθείς αν η Τουρκία έχει επαναχαράξει τις παλαιές της «κόκκινες γραμμές» επί του Κουρδικού είπε: «Υπάρχουν κάποιες διαφορές. Η κυβέρνηση λέει ότι οι Τουρκάλες μητέρες δεν πρέπει να κλαίνε πια. Και εμείς αυτό επιθυμούμε, αλλά η ενότητα της χώρας είναι κόκκινη γραμμή για τους στρατιωτικούς», είπε με νόημα.
defence-point