10.9.14

Ανω κάτω η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ -Το ΠΑΣΟΚ αντικαθιστά τον Σηφουνάκη που είπε ότι θα καταψηφίσει


Αυτοί δεν θέλουν βουλευτές, θέλουν άβουλα σκυλάκια!!!                                                                                            ΑΛΕΞ

Νέα τρικυμία ξέσπασε στις τάξεις της κυβέρνησης μετά και την τροπολογία Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ αφού ένας ένας οι βουλευτές της συγκυβέρνησης εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και έτοιμοι να καταψηφίσουν. Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είπε από το βήμα της Βουλής πως δεν θα γίνουν άλλες αλλαγές.Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αντικαταστήσει τον Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος δήλωσε «για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν και δικαίως, ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους.
Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο σημείο να αναπολήσω το "ΕΤΗΔΕ", όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αλλά δεν θα συνηγορήσω στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας».
Το νομοσχέδιο με τις βελτιωτικές ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΙΑ ήταν να ψηφιστεί σήμερα ωστόσο λόγω των πολλών βουλευτών που έχουν ζητήσει να μιλήσουν η ψηφοφορία μετατέθηκε για αύριο.
Αιχμηρή είναι και η στάση του γαλάζιου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος χαρακτηρίζει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ δεύτερο αυτογκόλ για την κυβέρνηση. «Μελετώντας προσεκτικά την τροπολογία του κ. Χαρδούβελη, Υπουργού Οικονομικών, που αφορά στις βελτιώσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, διαπιστώνω ότι, μετά το "1ο αυτογκόλ" που δέχθηκε η Κυβέρνηση μερικές εβδομάδες πριν, (με αφορμή τα λάθη, τις υπερβολές και την ανοργανωσιά των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών), εάν δεν ακούσει πραγματικά την κοινωνία, τους φορείς, κυρίως όμως τους Κυβερνητικούς Βουλευτές και προχωρήσει στην κατάθεση της τροπολογίας ως έχει, χωρίς ουσιαστικές διορθώσεις, φοβούμαι ότι θα υπάρξει και "2ο αυτογκόλ για τη Κυβέρνηση"....», αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου.
Υπενθυμίζεται πως η βουλευτές ΝΔ Αννα Καραμανλή και ο Ανδρέας Ψυχάρης αντέδρασαν με την πρώτη να ξεσπάει χθες στη Βουλή και με δάκρυα στα μάτια να λέει τον σύμβουλο του κ. Χαρδούβελη, Γ. Θεοδωρακόπουλο, να πει στον ΥΠΟΙΚ «να πα να...», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Θεοδωρακόπουλο «άκαρδο τεχνοκράτη». Σήμερα εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι παραφέρθηκε, αλλά όχι για την ουσία όσων είπε για το φόρο. Από την πλευρά του ο κ.Ψυχάρης χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ότι είναι ένας δίκαιος φόρος, «διαστημικές ανοησίες», δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Χαρδούβελη.
Ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ, ο Ηλίας Βλαχογιάννης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM είπε ότι «μόλις είδαν τους υπολογισμούς οι κάτοικοι, εξοργίστηκαν. Και φανταστείτε να είσαι βουλευτής επαρχίας και να περιοδεύεις στα χωριά και να λες ότι αυτός ο φόρος είναι δικαιότερος από τον περσινό».
Για ανάγκη βελτιώσεων μίλησε πάντως και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σε λίγη ώρα η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη, ενώ η κυβέρνηση αντέτεινε ότι ο φόρος στην ακίνητη περιουσία είναι ένα μέτρο που ισχύει σε όλα τα σύγχρονα κράτη.


 iefimerida.gr