10.9.14

Συλλήψεις τζιχαντιστών στην Αυστραλία - Στρατολογούσαν ισλαμιστές

Απαιτείται, συνοπτική δικαστική διαδικασία και επιβολή της ανωτάτης των ποινών, για παραδειγματισμό.   ΑΛΕΞ
Έφοδο σε Ισλαμικό Κέντρο του Μπρίσπαν πραγματοποίησε σήμερα η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία και συνέλαβε δυο άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατική δράση. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι στρατολογούσαν και χρηματοδοτούσαν τζιχαντιστές για να πολεμήσουν στη Συρία.

Η αστυνομία έκανε, επίσης, επιδρομή και σε γυμναστήριο του Λόγκαν. Ο αδελφός του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου φέρεται να έχει σκοτωθεί στη σύρραξη του Ιρακ, μαχόμενος με τις δυνάμεις που έχουν εγκαθιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος.
Εξάλλου, η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Μοχάμεντ Αλί Μπαράλεϊ, ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη δράση στο Σίδνεϊ και θεωρείται ότι «στρατολόγησε» δεκάδες τζιχαντιστές από την Αυστραλία που σήμερα πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία. Η οικογένειά του υποστηρίζει ότι ο Μπαράλεϊ ζει «ειρηνικά» στην Τουρκία και δεν είναι ηγετικό στέλεχος των τζιχαντιστών.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης και στην Αυστραλία και ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας και Πληροφοριών Αυστραλίας (ASIO) αναμένεται να αναβαθμίσει τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στην Αυστραλία, όπως δήλωσε ο απερχόμενος αρχηγός του Οργανισμού, David Irvine.
Αναλύοντας το σκεπτικό της ηγεσίας του ASIO, ο κ. Ιrvine υπογράμμισε, ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος επίθεσης από τρομοκράτες που θα ήθελαν να χτυπήσουν τη δύση και την Αυστραλία. «Επί του παρόντος, ο κίνδυνος εσωτερικής ή εξωτερικής τρομοκρατικής απειλής ή επίθεσης είναι μέσος. Σκέπτομαι σοβαρά την αναβάθμισή του σε υψηλό» ανέφερε.
defencenet.gr