3.9.14

"Σουρωτήρι" τα σύνορα: 'Λαθρο' έφτασαν στην κεντρική πλατεία Καλύμνου!

"Σουρωτήρι" τα σύνορα από τις ορδές των λαθρομεταναστών! Χαρακτηριστικό είναι πως 10 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου ενώ 84 λαθρομετανάστες συνολικά περισυνελέγησαν τις τελευταίες ώρες από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Νωρίς το πρωί, βόρεια της Σάμου, 39 άτομα που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, την οποία έσκισαν στη θέα σκάφους λιμενικού, περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο Καρλόβασι.

Άλλοι 35 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν από τη θάλασσα βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν έσκισαν τη φουσκωτή λέμβο, στην οποία επέβαιναν.
Εξάλλου, άλλοι δέκα λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου, από προσωπικό της οικείας λιμενικής Αρχής. Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, έκανε λόγο για ραγδαία αύξηση του φαινομένου από τα ανατολικά σύνορα της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία, στη Λωρίδα της Γάζας και στο βόρειο Ιράκ.
Πρόσθεσε, δε, ότι στην Τουρκία αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι από τη συνεχιζόμενη κρίση αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να επιστρέψουν στις εστίες τους και αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη.
defencenet.gr