16.9.14

Συμφωνία για την κατασκευή τμημάτων συστήματος Εναερίου Ανεφοδιασμού μαχητικών αεροσκαφών από την ΕΑΒ


Σε  συμφωνία με την ινδική εταιρεία Τata Advanced Systems Ltd (TASL) προχώρησε η  Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) με την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή μέρους των Συστημάτων Εναέριου Ανεφοδιασμού Μαχητικών Αεροσκαφών (Air-to- Air Refueling Systems). Η εταιρεία Tata Advanced Systems Ltd είναι η εταιρεία-βραχίονας του Ομίλου ΤΑΤΑ, η οποία δραστηριοποιείται στον αεροναυπηγικό και αμυντικό κλάδο. Ο διεθνής Όμιλος Tata περιλαμβάνει περισσότερες από 100 εταιρείες σε επτά επιχειρηματικούς κλάδους και απασχολεί 425.000 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο.


Η σύμβαση είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ΕΑΒ καθώς είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία συνάπτει συμφωνία με μία ινδική εταιρεία, γεγονός που σηματοδοτεί το άνοιγμά της σε μία νέα μεγάλη αγορά. Η κατασκευή των Συστημάτων Εναέριου Ανεφοδιασμού Μαχητικών Αεροσκαφών θα υλοποιηθεί στο Εργοστάσιο Αεροκατασκευών της ΕΑΒ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας, δήλωσε σχετικά: «Η πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρείας μας στον κλάδο των αεροκατασκευών έχουν αναδείξει την ΕΑΒ ως αξιόπιστο συνεργάτη μεγάλων κατασκευαστών. Αυτό επιβεβαιώνει και η συμφωνία μας με την Tata Advanced Systems Ltd. Επιδιώκουμε στρατηγικά τη διείσδυση σε νέες αγορές και θα αξιοποιήσουμε το νέο πρόγραμμα για την περαιτέρω εδραίωσή μας στην ινδική αγορά».
http://defencenews.gr/