6.9.14

Ιρανικές ειδικές δυνάμεις "Al Quds" και Πεσμεργκά "πετσοκόβουν" τους τζιχαντιστές στο Ιράκ


ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΓΙΑΛΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΣΟΥΛΗ

Στρατεύματα από το Ιράν μπαίνουν στο Ιράκ και συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις με τις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά για την εξόντωση των ισλαμιστών-τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Της οργάνωσης των τρομοκρατών που εξέθρεψε η ίδια η Δύση και εξόπλισαν οι ΗΠΑ και η οποία τώρα εξελίσσεται σε Νο-1 απειλή.

Σύμφωνα με κουρδική ιστοσελίδα του Κιρκούκ εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έχουν περάσει τα σύνορα του Ιράκ και σε αυξημένο ρόλο σφυροκοπούν με τις δυνάμεις των Πεσμεργκά τους ισλαμιστές στην πόλη Γιαλάουλα που καταλήφθηκε από το ISIL τον Ιούνιο και αποτελεί ένα στρατηγικό σημείο για το Ιράκ και το Ιράν, αφού βρίσκεται επάνω στα σύνορα των δύο χωρών.
Το Ιράν έχει στείλει ειδικές δυνάμεις που προέρχονται από το  στρατιωτικό σώμα «Al-Quds», όπως έχει ήδη αναφερθεί τόσο από ρωσικές όσο και ιρανικές δημοσιογραφικές πηγές και υπό την καθοδήγηση των Κούρδων «πετσοκόβουν» τους τζιχαντιστές.
Ο κυβερνήτης των δυνάμεων Πεσμέργκα ανέφερε πώς οι ιρανικές δυνάμεις ενώθηκαν μαζί τους και στην περιοχή Χανάγκεν, εκτός από την Γιαλάουλα και ακόμη διοργάνωσαν από κοινού επιχείρηση στη Μοσούλη.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ιρανικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί άμεσα στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, σε τόση μεγάλη κλίμακα, αν και σύμφωνα με τον Ρέζα Μαρασί του Εθνικού Ιρανο-αμερικανικού συμβουλίου, είναι άγνωστος ο αριθμός των ιρανών στρατιωτών που εισήλθε στο Ιράκ.
«Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 30 ιρανοί διοικητές και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις συνεπικουρούμενοι τις δυνάμεις Πεσμέργκα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε πηγή που βρίσκεται κοντά στις περιοχές των μαχών.
Πρόσθεσε ωστόσο πώς έχουν φέρει σε πέρας επικίνδυνες αποστολές, με επιτυχία, κατατροπώνοντας τους τζιχαντιστές.
Ιρανοί στρατιώτες έχουν εμπλακεί και στη Συρία σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των δυνάμεων του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ κατά των ισλαμιστών, όταν αυτοί ελάμβαναν όπλα από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους για να τον ανατρέψουν.
Ξαφνικά, τώρα, οι ΗΠΑ "αγάπησαν" τους Ιρανούς και τους Σύριους και θέλουν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του ISIL. Πρόκειται ωστόσο για ένα τέχνασμα των Αμερικανών προκειμένου να εισβάλουν στη Συρία. Ο Άσσαντ ωστόσο και η Μόσχα γνωρίζει πολύ κατά το σχέδιο των ΗΠΑ.
defencenet.gr