16.9.14

Αποκάλυψη σοκ: 3 εκατ. ημερησίως τα "έσοδα" του IS - Τουρκία & Κατάρ οι βασικοί χρηματοδότες


Σε αποκαλύψεις που σοκάρουν προβαίνουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όσον αφορά στη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους και στη δράση του ανά τον κόσμο. Πρώτοι στη λίστα είναι η Τουρκία, η οποία προμηθεύεται λαθραία πετρέλαιο που διακινούν οι τζιχαντιστές από το Ιράκ και ασφαλώς το Κατάρ, του οποίου τις πολιτικές επιδιώξεις εξυπηρετούν οι ισλαμιστές. Μην ξεχνάμε επίσης πώς το ISIL είναι δημιούργημα των Αμερικανών με στόχο κυρίως την ανατροπή του Άσαντ στη Συρία.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα του cnbc.com χωρίς ωστόσο να αναφερθεί το όνομα του, το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει καθημερινά «έσοδα» που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος υποστήριξε πώς ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε τρομοκρατική οργάνωση με τόσο μεγάλο πλούτο, ούτε καν η Αλ Κάιντα.
Όσον αφορά στις πηγές εσόδων του Ισλαμικού Χαλιφάτου, σύμφωνα με τον αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αυτές περιλαμβάνουν το πετρέλαιο, τα λύτρα από τις απαγωγές, το εμπόριο ανθρώπων, καθώς και το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων.
Το μεγαλύτερο «έσοδο» αφορά στο λαθρεμπόριο καυσίμων, το οποίο διοχετεύεται στην Τουρκία, όπως έχουν αποκαλύψει άλλοι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μιλώντας στην εφημερίδα New York Timeς. Μάλιστα τεράστιες ποσότητες καυσίμων έχουν εντοπιστεί στη νοτιοανατολική Τουρκία με προέλευση περιοχές του βορείου Ιράκ και διακινητές τα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Όσο και να προσπάθησε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές κάθε άλλο παρά αυτό κατάφερε. Επί της ουσίας επιβεβαίωσε το ότι διοχετεύεται παράνομα πετρέλαιο στην Τουρκία από τους τζιχαντιστές, ίσως ως ανταμοιβή για την εκπαίδευση και τη στήριξη με όπλα που τους παρέχει η Άγκυρα.
«Η χώρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να πατάξει οποιαδήποτε εισροή πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος, εάν επιβεβαιώσει ότι αυτό το γεγονός ισχύει», είπε ο Γιλντίζ. Τι άλλο να πει ο άνθρωπος.
Τη δήλωση μάλιστα αυτή την έκανε από το Κατάρ όπου βρίσκεται συνοδεύοντας του Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν. Οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι σε τομείς της εξωτερικής πολιτικής, όπως η υποστήριξη των τζιχαντιστών που δρούν στη Συρία και στο Ιράκ, και των ισλαμιστών στην Αίγυπτο, υποστηρίζοντας τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και στην Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας τη Χαμάς.
Άλλωστε η οικονομική βοήθεια του Κατάρ προς τους τζιχαντιστές περνά μέσα από την Τουρκία, κυρίως με τη μορφή όπλων και στρατιωτικής εκπαίδευσης. Μέσω της Τουρκίας έχουν διοχετεύσει Δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οπλικά συστήματα προκειμένου αυτά να φτάσουν στα χέρια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να χρησιμοποιηθούν κατά του Στρατού του Άσαντ.
Ο αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως ανέφερε στο cnbc.com, μία άλλη πηγή χρηματοδότησης των των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι οι λεηλασίες των τραπεζών στη πόλεις που κατέλαβαν σε Ιράκ και Συρία.
defencenet.gr