19.9.14

Ανοιξαν τη Μητρόπολη έπειτα από 15 χρόνια για την επέτειο του τέως Βασιλέως με την Αννα Μαρία, χωροστατούντος του Ιερώνυμου [εικόνες]


Επειτα από 15 χρόνια, μετά δηλαδή τις ζημιές που υπέστη στον σεισμό του 1999, ο Καθεδρικός Ναός της Αθήνας, ο οποίος είναι υπό ανακατασκευή, άνοιξε τις πύλες του για μία και μόνο ειδική τελετή. Εκείνη της χρυσής επετείου γάμου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της συζύγου του Αννας - Μαρίας.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, η Μητρόπολη των Αθηνών έζησε χθες στιγμές «βασιλικής» δόξας, όταν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, εψάλη ειδική δέηση με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τη γαμήλια τελετή του Κωνσταντίνου και της Αννας – Μαρίας.

Στη διάρκεια της σύντομης τελετής,παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, διαβάστηκε ειδική ευχή για υγεία και μακροημέρευση τους ζεύγους ενώ παρούσα ήταν και βυζαντινή χορωδία που έψαλλε βυζαντινούς ύμνους.
Παρόντες στην τελετή ήταν τα παιδιά του πρώην βασιλικού ζεύγους, Παύλος, Νικόλαος και Αλεξία με τους συζύγους τους και οι νεαρότεροι Θεοδώρα και Φίλιππος.
Ο λόγος που η Μητρόπολη άνοιξε την Πέμπτη ήταν πως πριν από 50 χρόνια σε αυτό τον Ναό είχε τελεστεί ο γάμος του Κωνσταντίνου και της Αννας – Μαρίας. Μάλιστα, ειδικά για την τελετή, βγήκαν από το υπόγειο της Μητρόπολης οι δυο θρόνοι που είχαν χρησιμοποιηθεί για το γάμο τους, πάνω στους οποίους είναι σκαλισμένο το στέμμα με την ελληνική σημαία. Πίσω τους κάθισαν τα παιδιά τους. Ακριβώς απέναντι από τους δυο θρόνους είχε καθαριστεί και τοποθετηθεί η Αγία Τράπεζα.
Πηγή φωτο: Espresso


Πηγή: Ανοιξαν τη Μητρόπολη έπειτα από 15 χρόνια για την επέτειο του τέως με την Αννα Μαρία, χωροστατούντος του Ιερώνυμου [εικόνες]



| iefimerida.gr