9.8.14

Στα δικαστήρια πάει η Ρωσία την Γερμανία και την Rheinmetall για απάτη

O Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιούρι Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα διεκδικήσει αποζημίωση για απάτη, μετά την ακύρωση συμβολαίου ύψους 134 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή κέντρου προσομοίωσης υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή της πόλης Μουλίνο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την εκπαίδευση των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.

Η ακύρωση του συμβολαίου έγινε μετά τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Ρωσίας η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθ'υπέρβαση των κυρώσεων, αφού αυτές αφορούν μόνο τα μελλοντικά συμβόλαια και όχι αυτά που έχουν ήδη υπογραφεί και βρίσκονται υπό εκτέλεση, όπως το συγκεκριμένο.
Οι Ρώσοι επιδιώκουν την επιστροφή του συνόλου των χρημάτων, αν και το έργο είχε προχωρήσει αρκετά, αλλά βέβεια καλύπτονται απόλυτα απο το συμβόλαιο
Πάντως υπολογίζεται ότι και χωρίς την γερμανική βοήθεια οι Ρώσοι έστω και με μικρή καθυστέρηση θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το κέντρο προσομοίωσης κατ΄το μεγαλύτερο μέρος του μέσα στο 2015.
Υπολογίζεται ότι κάθε εκπαιδευτική σειρά (τέσσερις κάθε χρόνο) μπορεί να εκπαδεύσει 30.000 προσωπικό στο μεγαλύτερο κέντρο προσομοίωσης της Ευρώπης μια έκτασης όση περίπου η Αττική.
defencenet.gr